BBP'li Çayır: Erdoğan'ın Suriye'de ölen her masum üzerinde vebali var

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de hayatını kaybeden her masum insanın vebalini üzerinde taşıdığını söyledi. Türkiye'nin dış politikasının dibe vurduğunu belirten...

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Çayır: Erdoğan'ın Suriye'de ölen her masum üzerinde vebali var

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de hayatını kaybeden her masum insanın vebalini üzerinde taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin dış politikasının dibe vurduğunu belirten Çayır, yanlış Suriye politikasının ülkeyi başta Ortadoğu olmak üzere dünyada yalnız ülke konumuna ittiğini savundu. Çayır, cumhurbaşkanı seçimleri ve partisinin istişare sonucu Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı ile ilgili Antalya'nın Manavgat ilçesinde parti teşkilatıyla bir araya gelerek bilgilendirme yaptı.

6 ay ve bir yıl içinde Suriye'de Beşar Esed gidecek diyenlerin geçen süre içinde Esed'i daha güçlü hale getirdiğini ileri süre Çayır, iktidarın, Suriye politikasının fos çıktığını artık bu konunda başta Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu'nun 'biz hata yaptık' itirafını yapmaları gerektiğini kaydetti.

Yanlış dış politika ve Ortadoğu macerası nedeniyle ülkenin sıfır problem denilerek komşularıyla kavgalı hale gelmesinin yegane sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu vurgulayan Çayır, "Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye'de ölen her masum insanın veballeri var üzerinde. İktidar komşularımızla sıfır problem diyerek girdiği Ortadoğu bataklığına saplandı. Çok güvendiği ABD, AB ve Fransa dostları Suriye konusunda yalnız bıraktı. Arkasına döndüğünde kendilerinden başka kimseyi göremedi. Esed'e 6 ay ve bir yıl ömür biçenler, Esed'i daha güçlü hale getirdi. İktidar Suriye konusunda yaptığı hatada ısrar etmeyerek halkımızdan özür dilemeli. Sorunlarını da komşu ülkeleriyle kafa kafaya vererek istişare ederek çözmeli." diye konuştu.

Çayır, Erdoğan'ın Esed'i diktatör diye suçlarken bugüne kadar demokrasiden nasibini almamış Kuveyt, Katar ve Katarlı kral ve emirlerle iş birliği yaptığını, eğer konu diktatörlerle mücadele etmek ise bu ülkelere demokrasinin gelmesi için emir ve krallara da karşı koyması gerektiğini ifade etti. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları nefretle kınayan Çayır, ABD, AB, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler(BM) yapılan insanlık dışı katliamlar karşısında üç maymunu oynamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

DÜNYA İSRAİL ZULMÜNE KARŞI GAZZE'DE 3 MAYMUNU OYNUYOR

ABD ve AB'nin İsrail'in Filistin halkına yaptığı sistematik zulüm konusunda her zaman taraf olarak sınıfta kaldığını belirten Çayır, Mısır'daki askeri darbeye darbe diyemeyen AB'nin Gazze'de yapılan insanlık dışı katliama karşıda 'İsrail'in meşru hakkını kullanıyor' diyerek zulme ortak olduğunu söyledi. Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılar karşısında İslam dünyasının sessiz kalmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çayır, "Gazze'de Müslüman kardeşlerimize yapılan insanlık dışı saldırıları lanetliyorum. İktidarın, dış politikada yaptığı yanlışlar Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize sahip çıkma ve yaralarını saramaz hale getirdi. İktidar bir yandan İsrail'i kınıyor, diğer yandan petrol satıyor. Bu perhiz bu lahana turşusu. Bu iktidar, Gazze'de yapılan zulme karşı yaptığı hiç bir şey yok. Sadece İsrail'i kınayarak duygu sömürüsü yapıyor. İktidar, Filistin halkına bir iyilik yapacaksa yapacağı ilk işin Malatya Kürecik'i kapatması gerekir. Gazze de yapılan zulme her Müslümanın yüreğinin yanması gerekir. İktidar, dış politikada yaptığı hatalarla Filistinli kardeşlerimize yardım yapamaz hale getirdi. " ifadesini kullandı.

    Çayır, bu iktidarın, Irak'ta Allah'u Ekber diyerek Müslüman kardeşinin başını kesenle, boynu kesilirken kelime-i şahadet getiren kişinin öldürülmesinde vebalinin bulunduğunu savundu. CİHAN

Yorumlar