BBP'li Aydoğmuş: Müslüman ve mütedeyyin insanları birbirlerine düşürdüler

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Ömer Aydoğmuş, Hizmet Hareketi'ne yönelik ‘haşhaşi, örgüt, paralel devlet’ gibi söylemlere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Aydoğmuş: Müslüman ve mütedeyyin insanları birbirlerine düşürdüler

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Ömer Aydoğmuş, Hizmet Hareketi'ne yönelik ‘haşhaşi, örgüt, paralel devlet’ gibi söylemlere tepki gösterdi. Aydoğmuş, “Komşuyu komşuya düşman ettiler. Senelerce milletimizi Türk, Kürt diye birbirine düşürdüler. Dindar, laik diye milleti böldüler. Tek yapamadıkları bir şey kalmıştı, o da Müslüman ve mütedeyyin insanları birbirlerine düşürmekti, onu da nihayet başardılar. Bu gerilim ortamından ülkemizin çıkmasını istiyoruz.” dedi.

BBP MKYK Üyesi Aydoğmuş, Yolsuzluk operasyonu sonrası Hizmet Hareketi'ne yönelik başlatılan üslupla ilgili yaptığı açıklamada, “Fethullah Gülen Hocaefendi, İslam anlayışımızı dünyaya yayan bir hizmet adamıydı. Referandumda evet diyerek dik duruşunu gösteren bir Allah dostuydu. Hizmet evlerinin, hizmet okullarının öncüsüydü. Hizmet erleri şimdi çete mi oldu? Örgüt mü oldu? Hesabı olmak ya da hasbi olmak var ya! Ne zaman hesap girdi fitne türedi, menfaati baş tacı etmek kaide oldu. Bugün de AKP’nin yaşadığı kaos budur.” diye konuştu.

“Ben Hizmet Hareketi'nin örgüt ve çetelere ancak nizam verdiğini düşünüyorum.” diyen Aydoğmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün cemaatler bizim. Nur cemaati, Süleyman Efendi, İskenderpaşa, İsmailağa tarikatı, Menzil cemaati kısaca tüm cemaatler bizim. Devletin yapamadığını bugün cemaat yapmıştır. Zambiya’da büyük elçimiz yokken Gönüllüler Hareketi olan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin neferleri, ismini bilmediğimiz ülkelerde 100 dolar maaş alarak, annesinden babasından eşinden ve çocuklarından fedakarlık yaparak bizim ülkemizin bayrağını, ismini cismini bilmediğimiz ülkelerde dalgalandırdılar. Bu ülkelerdeki başbakan, bürokrat ve ülkelerin önde gelen isimler çocuklarını bu okullarda hizmet vererek ülkemizin hayal edemeyeceği kadar büyük reklamını yaptılar. Türkçe Olimpiyatları ile gönülleri fethettiler. Allah'ın (cc) Peygamberimiz'in (sav) ismini, sahabelerimizin ismini tüm dünyaya, ayın, güneşin doğup battığı her yerde cehd edip her ülkeye duyurdular. Bu mudur örgüt? Bu mudur paralel yapı? Allah'tan da mı korkunuz yok? Cemaatlerin tek hedefi, Kur'an-ı Kerim ahlakı ve adabıdır. Ben Hizmet Hareketi'nin örgüt ve çetelere ancak nizam verdiğini düşünüyorum.”

PARALEL YAPIYI GÜNEYDOĞU’DA ARA

"Sayın Başbakan eğer bir paralel yapı arıyorsan, Güneydoğu'da ara." diyen Aydoğmuş, “PKK ve KCK’da ara. Milletin içinden, milletten bahsedenlerde ara. Sayın Başbakan, senin görevin milletin birliğine, devletin varlığına dil uzatanların haddini bildirmektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar