BBP: Paralel devlet iddiaları yolsuzlukları örtme aracı olarak kullanılıyor

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, yolsuzlukları yaparken suçüstü yakalanan hükümetin, bu gerginliğini “paralel devlet” iddialarını ortaya atarak, suçunu örtmenin bir aracı olarak kullandığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
BBP: Paralel devlet iddiaları yolsuzlukları örtme aracı olarak kullanılıyor

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, yolsuzlukları yaparken suçüstü yakalanan hükümetin, bu gerginliğini “paralel devlet” iddialarını ortaya atarak, suçunu örtmenin bir aracı olarak kullandığını öne sürdü. 17 Aralık’a kadar hükümetin bir paralel devlet iddiasının olmadığını belirten Efe, “Yolsuzluklar ortaya çıkınca bu iddia gündeme geldi. Bu iddiayla yolsuzlukları ortaya çıkaran savcılar, hâkimler, emniyetçiler ve alâkasız birçok devlet görevlisi darmadağın edildi. Yani bu savcılar, hâkimler, emniyetçiler bunca yıl devletin şerefli temsilcisiydi. 17 Aralık tarihinde hükümet ailesinin yolsuzlukları ortaya çıkınca mı kaka, pis, hain, paralel oldular?” dedi.

ÖNCE ‘DIŞ GÜÇ’ DENDİ, SONRA ONLARDAN ÖZÜR DİLENİP ÜLKEMİZİN YÜZAKI BİR CAMİAYA FATURA EDİLDİ

Hükümetin bu hiddet ve şiddetinin, gerilim ve saldırganlık halinin tam bir suçluluk psikolojisinin göstergesi olduğunu iddia eden Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Belki bu iddialar, iddia sahibince soruşturulsa neticesinde iftira derdik ama bu tepkileri görünce, iddiaların doğru olduğu kanaati toplumda kesinleşti. Önce ‘dış güç’ dendi, ‘Amerika’ dendi, ‘İsrail’ dendi, sonra perde arkasında onlardan özür dilenip olay, ülkemizin yüzakı bir camiaya fatura edildi.” şeklinde konuştu.

BBP olarak daima suçlunun değil, mağdur ve mazlumun yanında olduklarını söyleyen Mehmet Efe, “Kamu malına el uzatanın en amansız düşmanıyız, çünkü onda yoksulun, yetimin hakkı vardır. Ona el uzatan iflah olmaz. BBP olarak sorumlu, yol gösterici muhalefet anlayışımızla hükümeti uyarıyoruz. Bir an önce yanlıştan dönmeli, varsa içindeki hırsızlık yapanları, yolsuzluk yapanları temizlemeli, adalete teslim etmeli, kendisiyle yüzleşmeli ve hesaplaşmalıdır. Suçu başkasına atmak, adaletten ayrılmaktır. Adaletten ayrılan zulmeder, zulmedenin ise karşısında Allah vardır.” dedi. CİHAN

Yorumlar