BBP lideri Destici: Biz Rusya’dan, Putin’den hesap soracak başbakan istiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırım Türkleri için Rusya ve Putin’den hesap soracak bir başbakan istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP lideri Destici: Biz Rusya’dan, Putin’den hesap soracak başbakan istiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırım Türkleri için Rusya ve Putin’den hesap soracak bir başbakan istediklerini söyledi. Destici, “Ben öyle cumhurbaşkanı, öyle başbakan isterim ki dönecek Rusya’ya, dönecek Putin'e sen neden bahsediyorsun, sen soykırım yaptın, işgal yaptın, benim soydaşlarımı, dindaşlarımı öldürdün ve oraya Rusları yerleştirdin, al Rusları oradan defol git, sen eğer Kırım'da yanlış bir adım atarsan biz bedeli ne olursa olsun iki doğru adım atmaktan geri durmayız diyecek başbakan istiyoruz.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Kayseri mitinginin ardından Kahramanmaraş’a gelen Destici, partisinin Şekerdere yolu üzerindeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada partililere seslenen Destici, hükümetin dış ve iç politikada başarısız olduğuna dikkat çekti. Destici, Kırım konusuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Kırım bir Türk yurdu, Sovyetler Birliği geldi işgal yaptı, bir milyondan fazla Kırımlıyı katletti. On binlercesini Sibirya’ya sürgüne gönderdi, orada da ağır madenlerde, soğukta dondurarak öldürdü. Onların yerine Rusları getirdi ve şimdi Rusya devlet başkanı Putin ne diyor? ‘Orada Ruslar var, onun için ben oraya müdahale ederim, gerekirse işgal ederim’ diyor. Ben öyle cumhurbaşkanı, öyle başbakan isterim ki dönecek Rusya’ya, dönecek Putin'e; ‘Sen neden bahsediyorsun, sen soykırım yaptın, işgal yaptın, benim soydaşlarımı, dindaşlarımı öldürdün ve oraya Rusları yerleştirdin, al Rusları oradan defol git, sen eğer Kırım'da yanlış bir adım atarsan biz bedeli ne olursa olsun iki doğru adım atmaktan geri durmayız’ diyecek başbakan istiyoruz.”

Hükümeti, milleti ayrıştırmakla suçlayan Destici şöyle konuştu: “Ama onlar kendi dertlerindeler, onlar seçim meydanlarında milleti ayrıştırarak, kamplaştırarak, bölerek, çatıştırarak nasıl oy alırız bunun derdindeler. Kırım’da olup bitenleri umursamıyorlar. Suriye’de Türkmen kardeşlerimiz sahipsiz kaldı, Doğu Türkistan’daki Uygur Türkü kardeşlerimiz sahipsiz kaldı, 2 gün önce yüzlercesi Kızıl Çin’in zulmünden kaçarak Taylan’da sığındı Tayland polisi yakaladı, şimdi Çin’e iade edilmeyle karşı karşıyalar. Ben Dışişleri'ne Kahramanmaraş’tan da sesleniyorum; ‘Eğer oradaki yüzlerce kardeşimizin Çin’e iade edilmesine seyirci kalırsanız onların akıbeti belli, bu vebalin ortağı ilan ederim sizi. Ama onların bunları duyacak derdi yok, onların derdi oy.”

Türkiye’de eleştiri özgürlüğünün yok edildiğini savunan Destici, “Konuştuğumuzdan da rahatsız oluyorlar, çıkıyor bir milletvekili diyor ki; ‘Kardeşim bu ülkede haram işleme özgürlüğü de var’ haram işleme özgürlüğü var, ama eleştirme hem de pozitif eleştirme özgürlüğü yok. Şimdi sizin bu hukukta yaptığınız hukuksuzlukları, adalet sistemini itibarsızlaştırmanızı, şaibe altında bırakmanızı, yolsuzluklarınızı, hırsızlıklarınızı, rüşvetinizi, yanlışlarınızı, dış ve iç politikada partizanlığınızı daha vahimi milli irade hırsızlığı yapıyorlar diyor, sandık diyor, evet sandık ama niye sandığı demokratikleştirmiyorsun, niye seçim kanununu demokratikleştirmiyorsun? 20 parti seçime giriyor da 315 trilyonu niye sen alıyorsun? Niye 3 parti alıyor? Bu adalet mi? Sayın Başbakan bu hak mı?” şeklinde konuştu.

“SENDE EMEK HIRSIZISIN”

Seçim meydanlarında milli irade hırsızlığından bahsedenlerin bir gecede binlerce kişinin hakkını hiçe saydığını kaydeden Destici, “Bakın milli irade hırsızlığından bahsedenler bir gecede 10 binlerce idarecinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda kazanılmış hakkını yok ettiler. Onlar nasıl okudu? Aileler çocuklarını ne yoklukta okuttular, sınava girdiler müdür yardımcısı oldular, müdür oldular, şube müdürü oldular. Sen bir gecede 10 binlere yüz binlere varan insanın bir kararname ile bütün emeklerini çaldın. Sende emek hırsızın.” eleştirisinde bulundu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZ EBEDİ İKTİDARDA KALIN DİYE Mİ KURULDU”

Başbakan Erdoğan’a, ‘Türkiye cumhuriyeti siz ebedi iktidarda kalın diye mi kuruldu’ sorusunu yönelten Destici, ağabey ve ablaların önceki seçimlerde vatandaştan AK Parti için oy istediğini anımsattı. Milletin kime isterse ona oy vereceğini kaydeden Destici şunları söyledi: “Başbakan diyor ki; ‘Ağabeyler-ablalar ev ev gezip oy topluyorlarmış’ peki siyasete bulaşmasınlar güzel. Ama Sayın Başbakan 2011, 2010 ve 2009 yılında bu ağabeyler bu ablalar ev ev gezerek 1’e 20 senin için, senin partin için oy isterken Türkiye’nin en iyi ablalarıydı, en faziletli ablalarıydı. Peki bugün ne oldu Sayın Başbakan? Sana olunca iyi, sana olmayınca kötü. Bu memleket her şeyi sana göre mi dizayn edecek? Bu Türkiye Cumhuriyeti siz iktidar olun ve siz ebedi iktidarda kalın diye mi kuruldu? Bu millet kimi isterse onu seçer. Herkes de ona ram olmak zorunda. Adalet geciktirilmemeli tez verilmeli”.

“YEREL SEÇİMDEN SONRA ÖZERKLİĞİ İLAN EDECEĞİZ DİYORLAR”

Bölücü terör örgütü ve siyasi uzantılarının seçim çalışmalarında doğu ve güneydoğu bölgelerinde özerklik söylemini dillendirdiğine işaret eden Destici, oy peşinde koşan iktidar kanadının bu söylemelere sessiz kalmasını eleştirdi.

Destici şöyle konuştu: “Bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları her gün televizyon ekranlarında ne diyor? ‘Bu bir yerel seçim değil, peki ne, referandum, neyin referandumu? Özerkliğin referandumu’ diyorlar. Yerel seçimden sonra özerkliği ilan edeceğiz diyorlar. Onlar iş, aş ekmek, su vadetmiyorlar, öz yönetim diyorlar, neyin öz yönetimi, işte özerklik olacak, kendi güvenlik güçlerimizi oluşturacağız, eğitimi kendimiz yapacağız, vergi sistemimizi kendimiz kuracağız diyorlar. Türkiye’yi yönetenlerden de, ana muhalefetiyle, diğer muhalefetiyle bunlara tek bir söz yok.”

Konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını halka tanıtan Destici, karayoluyla Gaziantep’e hareket etti. CİHAN

Yorumlar