BBP: Hükümetin barış projesi, tam bir ihanet projesine dönüştü

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, teröristlerin yol kesip korucuları şehit ettiğini, karakollara saldırıp çocukları kaçırıldığını, buna rağmen iktidardan ses gelmediğini belirterek, barış projesinin tam bir ihanet projesine dönüştüğünü...

Google Haberlere Abone ol
BBP: Hükümetin barış projesi, tam bir ihanet projesine dönüştü

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, teröristlerin yol kesip korucuları şehit ettiğini, karakollara saldırıp çocukları kaçırıldığını, buna rağmen iktidardan ses gelmediğini belirterek, barış projesinin tam bir ihanet projesine dönüştüğünü iddia etti. Diyarbakır-Bingöl karayolu 12 gündür, Muş-Tatvan yolu bir haftadır kapalı olmasına rağmen kimsenin çıkıp, “Bu nasıl bir barış projesi?” diye sormadığını dile getirdi.

‘BAŞBAKAN MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR’

BBP olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunduklarını söyleyen Efe, “Başbakan'a sesleniyoruz, böyle barış mı olur? Hani analar ağlamayacaktı? Maalesef analar yine ağlamaya devam ediyor. Son bir buçuk yılda meydana gelen her gelişme, Başbakan ve hükümet yetkililerinin milletin gözünün içine baka baka nasıl yalan söylediklerini ortaya koymuştur. Terör örgütünün silah bırakıp ülke dışına çıkacağını siz söylememiş miydiniz? Size sormazlar mı bu silahlar, bu eylemler, bu teröristler neyin nesi? Başbakan ve hükümet yetkilileri barıştan bahsettikçe PKK ve HDP sözcüleri ise hükümete, 'Verdiğiniz sözleri yerine getirin.' diye posta koyuyor. Şimdi PKK ve HDP sözcüleri, verilen bu sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Oslo sürecinde ülkenin bölündüğü, parçalandığına dair iddialara Başbakan ve hükümet yetkilileri sert çıkmış, tek vatan, tek milletten taviz verilmeyeceğini söylemişti. Geçen süre içerisinde bu sözlerin tamamının gerçekdışı olduğu anlaşıldı, çünkü süreç iktidarın verdiği ve her biri ülkenin bölünmesine zemin hazırlayacak tavizler üzerinden yürütülüyor. Aksini iddia edenler, Oslo görüşmelerinin tutanaklarını açıklayarak milli bütünlüğümüzden taviz vermediklerini ortaya koyabilirler. Taviz yoksa Oslo tutanakları niçin açıklanmıyor?” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI OLSAN NE YAZAR?’

Dağa kaçırılan çocuklar için Başbakan Eroğan'ın HDP’ye çağrısını da değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Başbakan, 'B ve C planlarımız var, gerekirse devreye sokarız.' deyince Demirtaş, ‘B planı Apo’ya yalvarmak, C planı Apo’ya tekrar yalvarmaktır.’, Kürkçü de, ‘Olsa olsa Başbakan'ın Ğ planı vardır.’ dedi. Başbakan ve hükümet yetkililerinin ne kadar çaresizlik içinde olduğunu görüyoruz. PKK ve HDP tehdit ettikçe Başbakan, yalvarma modunda alttan almayı tercih ediyor. Bu kadar aşağılanmayı ve hakareti sineye çekmeyi anlamak mümkün değil. Bir seçim daha kazansan, Başbakan olsan, Cumhurbaşkanı olsan ne yazar?” şeklinde konuştu.

'BEBEK KATİLİNE TEŞEKKÜR EDECEK KADAR VATAN VE İMAN ŞUURUNU KAYBETMİŞ İDARECİLER VAR'

Güvenlik güçlerini idare eden yetkililerin, valiliklerden defalarca operasyon için izin istemelerine rağmen alamadığını öne süren Mehmet Efe, “Bebek katili Apo’ya teşekkür edecek kadar vatan ve iman şuurunu kaybetmiş idarecilerin olduğu bir ülkede, PKK’ya operasyon yapılabilir mi? Valinin örgüt liderine saygılarını ilettiği bir ülkede, terörle mücadele edilemez. Terörle mücadelede birinci şart, o vali ve onu oraya getiren zihniyetle mücadele etmektir. Ülkemiz maalesef Türk devlet geleneğinde hiç şahit olmadığı ve yaşamadığı olaylara sahne oluyor. Buradan Başbakan'ı ve hükümet yetkililerini açıkça uyarıyorum, böyle ülke yönetilmez. Bu proje, olsa olsa ülkeyi bölme, parçalama projesi olur. Böyle barış olmaz.” dedi. CİHAN

Yorumlar