Bayraktar kesin bir dille yalanladı: Alakası yok

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Hürriyet gazetesinin bugün manşetten verdiği haberi yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Bayraktar kesin bir dille yalanladı: Alakası yok

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir gazetede çıkan "Muhteşem Dönüşüm" başlıklı haberde ima edilen alanın, bakanlık yaptığı devirde alındığı iddialarının yüzde yüz kusur ve kasıtlı bir itham olduğunu bildirdi.

Bayraktar, yazılı izahatsında, haberde bahsi geçen arsanın, 42 yıllık bir kuruluş bulunan Bayraktar İnşaat'a ilişkin olduğunu ve 7 Şubat 2014 tarihinde imzalanan sözleşme ile Ofton İnşaat A.Ş'ye "hasılat paylaşım modeli" ile devredildiğini söyledi.

Haberin içeriğinde belirtilen kentsel dönüşüm ve vergi muafiyetleri hakkında olarak, ne sözleşme esnasında ne de daha sonra Bayraktar İnşaat'ın bir müracaatı bulunduğunu anlatım eden Bayraktar, "Şu andaki var bulunan kentsel dönüşüm uygulamasının Bayraktar İnşaat'a sağlayacağı bir muafiyet ve bir mali yarar da bulunmamaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Arsa üstünde riskli bina tespiti ile arsanın kentsel dönüşüm kapsamına alınmasının var yasanın ruhuna marjinal olduğunu ve sorumluluğun sözleşmeyle arsa üstünde uygulama haklarını devralan firmanın olduğunu bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede haberde bahsedildiği bu şeklinde Bayraktar İnşaat'ın bu uygulamadan kaynaklı herhangi bir ek gelir elde etmesi de mümkündür değildir. Bayraktar İnşaat, arsa sahibi şekilde bu anlaşma çerçevesinde elde edeceği yekün gelirin yüzde 18 KDV'sini ve de Kurumlar Vergisi'ni ödeyecektir. Yine, haberde ima edilen kentsel dönüşüm piyasası muafiyetinin, şahsımın bakanlık yaptığı devirde alındığı ise yüzde yüz asılsız, kusur ve kasıtlı bir ithamdır. Bu haber içeriğinin Bayraktar İnşaat ve şahsım Erdoğan Bayraktar ile ilgisiz olmasına rağmen, fotoğraflarım ve ailemin adı kullanılarak haber yapılması, kasıtlı ve matbuat ilkeleriyle çatışan bir habercilik anlayışıdır."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar