Baykal'a Feyzioğlu'dan destek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve aynı zamanda CHP eski Parti Meclisi üyesi olan Metin Feyzioğlu, Deniz Baykal'ın CHP'nin HDP çizgisine kaydığı uyarılarına destek verdi

Google Haberlere Abone ol
Baykal'a Feyzioğlu'dan destek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, muhalefetin dış politikada hükümete destek olması gerektiğini, devlet adamlılığıyla siyasetin farklı şeyler olduğunu savunarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çıkışlarına destek verdi.

Metin Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dış politika eleştirilerinin, iç politikadan farklı olduğunun altını çizerek, dış politika konusunun 'devlet meselesi' olduğunu söyledi. 

Herkesin aynı gemide olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, devlet ve siyaset ayrımının iyi yapılması gerektiğini söyleyerek, muhalefetin görevinin öneri sunmak, iktidarın görevinin bu önerilerden doğru olanı almak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hepimiz aynı gemideyiz. Kaptan doğru yoldaysa bunu söyleyebilmeliyiz. Rota yanlışsa önerilimizi sunmalıyız. Her yapılanı 'doğru olsa bile' eleştirip yanlış dersek, ciddiye alınmaz. Muhalefetin görevi öneri sunmak, iktidarın ödevi bu önerileri dinleyerek doğru olanı almaktır. Devletinin arkasında durmak, devletinin çıkarlarını korumak ve savunmak siyasi iktidar lehine çalışmak değildir.

Özellikle dış politika 'devlet meselesidir.' İktidarın hata yaptığını düşünüyorsanız doğru bulduğunuz önerleri sunar, yol gösterici olursunuz. Dış politikadan iç politika malzemesi çıkarılmaz. İktidar da bu önerileri alıp ortak akıl potasında eritmelidir. Ülkemize yönelik büyük bir tehdit var. Bölgede çıkar sağlamaya çalışan devletlerin kurduğu derin ve karmaşık bir plan varken ülkemizin çıkarlarını düşünmek ve siyasi malzeme yapmaktan uzak durulmalı. Türkiye'nin milli menfaatleri her türlü siyasi hesabın üzerindedir.

Millet olmak demek, kaderde, tasada ve kıvançta bir olmak demektir. Ülkemizde bir ayrışma yaşanmamalı. Siyasiler dillerine ve üsluplarına çok dikkat etmelidir. 78 milyon vatandaşımız millet olarak kucaklaşırsa Türkiye'nin içine çekilmeye çalışıldığı oyundan kurtuluruz."

BAYKAL DEVLET ADAMLIĞININ GEREĞİNİ YAPTI

Siyasi konularda açıklama yapmayacağını belirten Feyzioğlu, Deniz Baykal'ın dış politikada Türkiye'nin çıkarlarının gözetilmesi gerektiği açıklamalarının çok olumlu ve 'devlet adamlığı'nın gereği olduğunu belirtti."

BAYKAL NE DEMİŞTİ?

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen hafta CNNTürk televizyon kanalında yaptığı konuşmada, devlet adamlılığı ile siyasetin farklı şeyler olduğunu, hükümetin Suriye politikaları konusunda desteklenmesi gerektiğini belirtmişti. 

Yorumlar