Baydemir: Urfa, Kudüs ve İstanbul ile yarışacak

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa'nın İstanbul ve Kudüs ile yarışacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baydemir: Urfa, Kudüs ve İstanbul ile yarışacak

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa'nın İstanbul ve Kudüs ile yarışacağını söyledi.

Osman Baydemir, Kurubey Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Şanlıurfa Malatyalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Her kentin kendine has bir kimliği olduğunu vurgulayan Baydemir, “Urfa’yı asla ve asla Diyarbakır’a benzetmeyeceğiz. Diyarbakır zaten bir kimliktir Ankara ile yarışır ama Urfa tarım, turizm, ticaret ve inanç turizmi dinamikleri ile Mezopotamya coğrafyasının sermaye şehri olacak. Frankfurt ile Kudüs ile ve İstanbul ile yarışacak.” dedi.

Hilmi Diri, Baydemir'e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bir aydır köylerde, ilçelerde ve kent merkezinde yürüttükleri seçim çalışmaları neticesinde gün gün büyüyen bir ittifak ve sevgiye tanıklık ettiklerini ifade eden Baydemir, “Büyük ittifak ve başarıya doğru ilerliyoruz. Ümit ediyorum ki bu ittifakınız hayırlı bir alt yapı oluşturur ve yeni bir sayfa açar. Ve bu sayfaya kardeşlik ve başarı yazarız. 80 yıldır yapılmayan hizmeti inanıyorum ki belediyecilik dönemimizde yaparız.” şeklinde konuştu.

30 Mart’ta yapılacak seçimle Urfa’da salt belediye başkanlarını değil, hükümetin seçileceğini dile getiren Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Urfamızın gelecek 40-50 yılının kalkınmasının, turizm potansiyelinin, bir bütün olarak kent vizyonunun alt yapısını oluşturacağız. 10 yıllık deneyimimizle Urfa şehrimize geliyoruz ve bu 10 yıllık deneyimi uluslar arası deneyimle buluşturacağız.”

"AKP DÖNEMİNDE URFA GERİLEMİŞTİR"

Urfa’nın dünyanın en nadide şehirlerinden biri olarak hak ettiği yerde olmadığını ve şimdiye kadar gelen hükümetlerin adeta Urfa’nın gerilemesi için çaba sarf ettiğini söyleyen Baydemir, Şanlıurfa'nın Devlet Planlama Teşkilatı’nın 2003 verilerine göre 63. sırada iken bugün 74. sıraya gerilediğinin altını çizdi.

Baydemir şöyle devam etti: "Urfa’nın 12 bin yıllık muazzam bir medeniyet olduğunu ancak bugüne kadar sadece mutfak kültürüne sıkıştırıldığına dikkat çeken Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, “Evet yemeklerimiz zengindir ama yemeklerimizin zenginliği, dillerimizin, inançlarımızın, coğrafyamızın zenginliğinin sadece miskali zerre bir parçasıdır. Esas olan diğer zenginliğin görülmesini sağlamaktır. Ve bir kez daha Urfa bir medeniyet şehri olarak inşallah kapılarını dünyaya açacaktır."

‘KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAĞIZ’

    Baydemir daha sonra Şanlıurfa Malatyalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Baydemir’i çok sayıda dernek üyesi ve dernek yönetimi karşıladı. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Ahmet Doğan, Baydemir’e başarı diledi.

    Konuşmasına dernek üyelerinin desteğine teşekkür ederek başlayan Baydemir, seçimin hayati önemde olduğunu belirterek “Urfamız şimdiye kadar en azından kent merkezinde Barış ve Demokrasi Partisi’ni tercih etmedi, ancak bu kez Barış ve Demokrasi Partisi’nin barışa demokrasiye kapı açacağına inanıyorum. Yüreğimizin kapısını, evimizin kapısını barışa açacağız ve biz de inşallah Urfa’nın kapısını dünyaya açacağız. Kapımız 24 saat açık olacak ve özellikle kimsesizlerin kimsesi olacak belediye.” ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar