Başkanlık sistemi siyasi istikrar için önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başkanlık sisteminin siyasi istikrar için son derece önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkanlık sistemi siyasi istikrar için önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Başkanlık sistemi siyasi istikrar için son derece önemli. Siyasi istikrarı, yönetimdeki istikrarı, sistem açısından garanti eden bir İdare modeli olarakbaşkanlık sistemi üstünde herkesin durması lazım" dedi.

Yılmaz, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) vasıtası ile düzenlenen "Türkiye Ekonomisi'nin Yapısal Dönüşümü: Reformlar ve Eylem Planı" konulu toplantıda, 10. Kalınma Planı ve dönüşüm programları meselesi için bilgi verdi.

Türkiye'nin her tarafında 2023 vizyonunun sahiplenildiğini belirten Yılmaz, "Enflasyon ve getiri paylarını 2023 perspektifimiz çerçevesinde düşük tek haneli rakamlara indirmek istiyoruz. 0 ile 5 arasındaki rakamlara indirmek ve orada da istikrarlı biçimde devam ettirmek istiyoruz. Türkiye bundan sonra nereye gideceğini bilen bir ülke" ifadelerini kullandı.

Kalkınmanın ekonomiden ibaret olmadığını belirterek, işin sosyal, çevre, İdare boyutlarına dikkati çeken Yılmaz, yenilikçi üretim ve istikrarlı gelişme konusuna da değindi.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin siyasi istikrar ve makroekonomik istikrarda önemli yerlere geldiği yorumunda bulunarak, sürecin devamı için siyasi istikrarın sürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

'Başkanlık sistemi üstünde durmamız lazım' 

Yılmaz, belirsizliğin ortadan kaldırılmasının Türkiye için önemli olduğuna dikkati çekerek, istikrara ziyan gelmesi, reformlarda kesinti olması zorunda ülkenin ziyan göreceğini kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar