Başbakanlık'ın ihalesiz yapım işlerine imza atmasının önü açıldı

Hükümet, Kamu İhale Kanunu’nda yaptığı değişiklikle, ihale yapmadan alabileceği mal ve hizmetlere yapım işlerini de ekledi. Böylece Başbakanlık'ın ihalesiz yapım işlerine imza atmasının önü açıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında...

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlık'ın ihalesiz yapım işlerine imza atmasının önü açıldı

Hükümet, Kamu İhale Kanunu’nda yaptığı değişiklikle, ihale yapmadan alabileceği mal ve hizmetlere yapım işlerini de ekledi. Böylece Başbakanlık'ın ihalesiz yapım işlerine imza atmasının önü açıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı ile yayımlanan kararnamede Sayıştay’dan da görüş alındığı vurgulandı. Kararnameye göre Başbakanlık, yapım işlerini 'ihale yapmadan doğrudan alım yöntemiyle' karşılayabilecek. Kararnamenin esasları şu şekilde sıralandı: ‘‘53/2012 tarihli ve 20122956 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Başbakanlık tarafından, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3 üncü maddesinin (b) bendi kapsamında yapılacak ihalelere ilişkin Esasların 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan "ve danışmanlık hizmet alımları.' ibaresi danışmanlık hizmet alımları ve yapım işleri." şeklinde, (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin ikinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

'e) Güvenlik veya gizlilik içerisinde yürütülmesi ihale yetkilisince uygun görülen mal

alımı, hizmet alımı, danışmanlık hizmet alımı ve yapım işleri.'

'Ancak yapım işlerinde teminat alınması ve sözleşme yapılması zorunludur."

Alınan bu karar ile Başbakanlık'ın ihale yapmadan karşılayabileceği alımlara yapım işleri de eklenmiş oldu. CİHAN

Yorumlar