Başbakan'ın katıldığı toplu açılışta 300 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de katıldığı toplu açılış törenini izlemek için gelenler güneş altında baygınlık geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın katıldığı toplu açılışta 300 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de katıldığı toplu açılış törenini izlemek için gelenler güneş altında baygınlık geçirdi. Başbakan'ın bir saat gecikmeli katıldığı törende sağlık ekipleri, en az 300 kişiye müdahalede bulundu, bazılarını ise hastaneye kaldırdı.

Başbakan Erdoğan’ın Anadolu Harikalar Diyarı’nda yapılan toplu açılış törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ancak Başbakan'ın katılması beklenen saati geçince güneş altındaki vatandaşlar baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren vatandaşlara ilk müdahaleyi orada bulunan sağlık ekipleri yaptı. Kurulan çadırda ise tedavileri yapıldı. Durumu ciddi olanlar ise hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri, bariyerleri aşmak için yapılan özel merdivenleri kullandı. Diğer taraftaki vatandaşları da yine bu merdivenler sayesinde çadıra götürdü.

Bu arada güneş altında bekleyen vatandaşlar su bulmakta zorlandı. Yetkililerden su istedi. Suyun verilmemesi üzerine alandaki vatandaşlar yuhaladı. Daha sonra vatandaşlar için su sevkiyatı başladı.

BİR POLİS MEMURU YARALANDI İDDİASI

Başbakan Kayseri’ye İstanbul’dan uçakla geldi. Başbakan'dan önce açılışın olduğu bölgeye helikopter iniş yaptı. Başbakan, Kayseri programını tamamladıktan sonra bu helikopter ile Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine gitti. Helikopterin kalkışı sırasında polis ve Başbakanlık korumaları vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Vatandaşı uzaklaştırmakta zorlanan korumalar, helikopterin inişi sırasında kanatlarının etkisiyle oluşan rüzgardan dolayı bir polis memurunun bacağından yaralandığını ve kırık oluştuğunu, bu nedenle helikopter etrafından uzaklaşmalarını istediklerini söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar bölgeden uzaklaştı ve Başbakan'ı taşıyan helikopter havalandı. CİHAN

Yorumlar