Başbakan’ın Eskişehir mitingi öncesi çıkan olaylarda 121 kişi gözaltına alındı

Eskişehir'de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapacağı mitingi öncesi çıkan olaylarda 121 kişi gözaltına alınırken, biri polis 2 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan’ın Eskişehir mitingi öncesi çıkan olaylarda 121 kişi gözaltına alındı

Eskişehir'de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapacağı mitingi öncesi çıkan olaylarda 121 kişi gözaltına alınırken, biri polis 2 kişi de yaralandı. Polis, protestocu grubun Başbakan'ın mitingin yaptığı Odunpazarı Meydanı'na gitmesini engellemek için Haller Merkezi'nin bulunduğu Bağlar Geçidi'ni yaya ve araç trafiğine kapattı.

Bugün öğle saatlerinde çok sayıda üniversite öğrencisi Anadolu Üniversitesi İkieylül Kampüsü önünde toplandı. 'Ali İsmail'in katili ve hırsız'ı Eskişehir'de istemiyoruz' yazılı büyük bir pankart açan grup, daha sonra 'Hırsız var', 'Hırsızı Eskişehir'de istemiyoruz', 'Hırsız hükümet istifa' şeklinde sloganlar atarak Üniversite Caddesi üzerindeki Espark Alışveriş Merkezi önüne geldi. Burada bir saat bekleyen grubun sayısı yeni gelenlerle birlikte 2 bin kişiyi buldu. Grup daha sonra Başbakan Erdoğan'ın miting yapacağı Odunpazarı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ancak grubun yürüyüşü 500 metre sürdü. Çevik kuvvet ekipleri, Haller Gençlik Merkezi'nin bulunduğu Bağlar Caddesi'ni Tomalar ile kapattı. Protestocu grup buraya geldiğinde polis tarafından durduruldu. Emniyet güçleri, gruba yürüyüşün yasal olmadığını ve içlerinde provokatörlerin olduğunu söyleyip, dağılmalarını istedi. Yürümekte ısrar eden grup üyeleri, polise taş ve şişelerle saldırdı. Bunun üzerine polis, göstericilere müdahale ederek, biber gazı sıktı, plastik mermi attı. Polis eylemcileri dağıtmak için jop kullandı. Bazı eylemcilere de polise şişe, taş attı. Eylemciler ara sokaklara dağıldı. Bazı protestocular çevredeki işyerlerine ve Üniversite Caddesi üzerindeki Hal Camii’ne sığındı. Polis, çevredeki işyerleri ile Hal Cami'nin avlusuna sığının 121 protestocuyu gözaltına aldı. Olaylarda, biri polis iki kişi hafif şekilde yaralandı. Olaylar sırasında bir kuruyemiş dükkanının tezgahı dağıldı.

EYLEMCİLER CAMİYE SIĞINDA DİRENENLER YERDE SÜRÜKLENDİ

Hal Cami'ne sığınan göstericiler uzun süre direnerek polise teslim olmak istemedi. Ancak, polis cuma namazı sonrası cami de olan bazı yaşlı vatandaşları arka kapıdan dışarıya çıkardıktan sonra eylemcileri gözaltına aldı. Bu esnada eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınan eylemciler polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü. Bu esnada direnen bazı göstericiler yerlerde sürüklendi. Bazı vatandaşlar eylemcilere tepki gösterdi. Bir esnaf, "Gidin eyleminizi memleketlerinizde yapın." dedi. Bazı esnaf da protestocu öğrencilere, gaz sıkılması ve joplanmasına sert tepki gösterdi. Söz konusu esnaflar, ' Sizin hiç çocuklarınız yok mu? Biraz vicdanlı olun' diyerek seslendi.

EYLEMCİLERİN BAŞBAKAN'IN MİTİNG ALANINA GİTMELERİNİ ENGELLEMEK İÇİN CADDEYE BARİKAT KURULDU

Yaklaşık bir saat süren olaylar daha sonra yatıştırıldı. CHP Milletvekili Kazım Kurt olayların yaşandığı bölgeye gelerek göstericileri sakinleştirdi. Ardından emniyet yetkilileri ile görüşerek gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi. Bir emniyet yetkilisi, gözaltına alınanların ifadelerinin alınmasının akabinde serbest bırakılacağını bildirdi. Ondan sonra grup sakinleşti ve Bağlar Geçidi'nde beklemeye başladı. Bu arada, polis eylemcilerin Başbakan'ın Odunpazarı'ndaki miting alanına gitmelerini engellemek için Bağlar Geçidi'ne barikat kurdu ve araç trafiğini kapattı. Bölgedeki bekleyiş halen sürüyor.
CİHAN

Yorumlar