Başbakan'dan savcıya: Nereye çalışıyorsun açıkla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden soruşturma savcısı Muammer Akkaş’ı sert bir şekilde eleştirerek, "Önce sen nereye çalışıyorsun, bunu açıkla.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan savcıya: Nereye çalışıyorsun açıkla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden soruşturma savcısı Muammer Akkaş’ı sert bir şekilde eleştirerek, "Önce sen nereye çalışıyorsun, bunu açıkla. Sen açıklamazsan biz açıklayacağız." dedi.

Erdoğan Sakarya Kent Meydanı’nda toplu açılış töreninde halka hitaben yaptığı konuşmada, yine yolsuzluk operasyonuna değindi. Bu operasyonunu bir yolsuzluk operasyonu olmadığını belirten Erdoğan, burada farklı maksatlar olduğunu savundu. Erdoğan, "Güzel bir atasözümüz var. Minareyi çalan kılıfı hazırlar. ‘ Bunlar minareyi çaldılar, şimdi kılıfı hazırlıyorlar." dedi.

Başbakan’ın hedefinde yine savcı Muammer Akkaş vardı. İsim veremeden savcıyı, gizlilik esası olan dosyaları basına servis etmekle suçlayan Erdoğan, tepkisini şu cümlelerle sürdürdü: "Sen bu servisi nasıl yaparsın. Bu ne demek bu? Sen tertemiz insanları bununla nasıl lekelersin. Bu insanların bu ülkenin ekonomisinde, bu ülkenin iş hayatında, bilim hayatında, vakıf hayatında farklı yerleri varken bunları nasıl lekelersin. Lekelemeye hakkın var mı? Önce sen nereye çalışıyorsun, bunu açıkla bunu, sen açıklamazsan biz açıklayacağız bunu."

Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerinden HSYK’da nasibini aldı. Başbakan HSYK’ya şöyle seslendi: "HSYK, adli kolluk konusunda Danıştay’ı baskı altına almak üzere bildiri yayınladın. Burada kalkıp adalet sarayının önünde, başsavcının yetkisini kullanmak suretiyle attığı bir adım var. Bunun üzerine kalkıp başsavcıya, başsavcı vekiline, orada adeta komplo ayarlamak suretiyle medyaya bildiri yayınlayan, dosyanın içerdiklerini orada açıklayan bir kişi bu ülkede adil bir savcı olabilir mi?"

Erdoğan, son 11 gündür devam eden saldırıların sadece hükümete, AK Parti’ye yönelik değil, milli irade, millete yönelik olduğunu savundu. Erdoğan, "Bu saldırıların arkasında ekonomisi büyüyen, çözüm sürecini başarıyla sürdüren, dünyada ağırlığı artan, bunu hazmedemeyen uluslar arası güçler var” Bu güçler sömürülen bir Türkiye istiyorlar. Türkiye üzerinde bir tuzak hazırladılar. Milli iradeyi, milleti, yeni Türkiye hedef aldılar. Benim ülkemin vatandaşlarını, polisin, hakimini, savcısını, sermayesini kullandılar. Yolsuzluk manşetleriyle kara kampanyalarla asıl maksadı gizlemeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Egemenliğin yargının, yürütmenin olmadığını ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Egemenlik milletindir milletin. Kimse bu egemenlik yetkisini almaya kalkmasın. Herkes anayasadaki yerini konumunu iye bilecek. Anayasa’nın 138 maddesi sadece yürütme için çalışmıyor, yargı içinde çalışıyor. Kimse kalkık da yargılama sürecini baskı altına alamaz. Türkiye çözüm süreci ile kardeşliğin pekişmesi birilerini rahatsız etti. Küresel ölçekte yatırımları ile birilerini rahatsız etti. Gezide komlo düzenlediler başarılı olamadılar. Şimdi de bunu yaptılar. Bunda da başarı olamayacaklar."

"ÜLKENİN İSTİKAMETİNİ SADECE MİLLET BELİRLESİN"

Erdoğan, ülkenin istikametini sadece milletin belirlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz olsak da olmasak da, biz kazansak da, kazanmasak da istiyoruz ki millet ne diyorsa o olsun." dedi. CHP’yi yıllarca sövdüğü, hakaret ettiği, istismarını yaptığı bir örgütle dayanışma içine girmekle suçlayan Erdoğan , şöyle konuştu: "Devletin içine sızmaya çalışan, devlet içinde devlet oluşturmaya çalışan kirli örgüte, CHP yıllarca sövdü. Hakaret etti. Yıllarca istismarını yaptı. Aynı CHP şu anda bu örgütün adeta bir bastonu ve bir dayanışma örgütü gibi."
CİHAN

Yorumlar