Başbakan’a tişörtteki ‘Yüce Atatürk’ü sordu

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'un 'Yüce Atatürk' yazan tişörtlerle maça çıkması sonrası yaşanan gelişmeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan’a tişörtteki ‘Yüce Atatürk’ü sordu

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'un 'Yüce Atatürk' yazan tişörtlerle maça çıkması sonrası yaşanan gelişmeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Bayraktutan, gerekçesini şöyle aktardı:
“PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'un, Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçına 'Yüce Atatürk' yazan tişörtlerle çıkması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesi Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili son yıllarda birçok engellemeler ve cezaların gelmesi toplumda büyük öfke ile karşılanmaktadır. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde 11 yıldır başbakan olarak görev yaptığınız gerçeği göz önüne alınırsa; iktidarınız döneminde Atatürk ve devrimlerine yönelik bu ve bunun gibi benzeri olumsuz davranış ve ifadelerin popülizm kazanması, defaatle yapılması, herhalde bir tesadüf değildir.”

BAŞBAKAN'A SORULAR

Bayraktutan, ardından Erdoğan’a şu soruları yöneltti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının yazdığı tişörtleri giyerek sahaya çıkan Fethiyespor’un PFDK’ya sevk edilmesini nasıl yorumluyorsunuz? Bu durumu Atatürk’ü Koruma Kanunu'na yapılan bir muhalefet olarak görüyor musunuz? 11 yıldır iktidarınız döneminde Atatürk ve devrimleri ile ilgili gelen yasaklar nelerdir? Bu yasaklar hangi gerekçeler ile verilmiştir? Katıldığınız birçok mitingde 'Türkiye hızlı değişim yaşıyor' şeklinde ifadeleriniz olmuştur. Türkiye’nin yaşadığı değişimde Atatürk ve onun değerlerine dil uzatmak, ona olan sevgiyi azaltmak ve kısıtlamak gibi uğraşlar da bu değişimin içinde yer almakta mıdır? Yoksa sizin iktidarınızda bu tür kararların alınması tamamen bir tesadüf veya talihsizlik midir? 'Yüce Atatürk' yazan tişörtlerle sahaya çıkan Fethiyespor’a hangi gerekçe ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir? Konu ile ilgili bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Yüce Atatürk yazan tişörtleri giymek suç mudur?”

ERDOĞAN'A YARGIYA MÜDAHALE SORUSU

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, yine Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle yargıya müdahale sorusu yönelterek, "İktidara geldiğinizden beri yargıya talimat şeklinde birçok ifadeleriniz, mesajlarınız oldu. Bu ifadelere bir yenisini daha ekleyerek bir gazete ile ilgili 'yargı, görevini yapmazsa Anayasal suç işler' şeklindeki söyleminizle adeta yargıya talimat verdiniz. Ayrıca, geçen yıl bu tarihlerde 'kuvvetler ayrılığı önümüze engel olarak dikiliyor' şeklindeki ifadeleriniz olmuştu." diyerek hatırlatma yapan Bayraktutan, Erdoğan'a, "Kuvvetler ayrılığı ilkesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Diktatörlükle yönetilmeyen, demokratik, hukuk devletlerinde Başbakan yargıya talimat verebilir mi? Yargıya müdahale eden rejime ne ad verilir?" diye sordu.


CİHAN

Yorumlar