Başbakan Yardımcısı Atalay: Çözüm sürecinin yasal olarak ismini koyuyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çerçeve yasanın çözüm süreciyle ilgili Parlamento'ya gelmiş ilk yasa olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin yasal olarak ismini koyduğunu ve Parlamento'yu devreye soktuğunu dile getiren Atalay, şeffaflığı...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Atalay: Çözüm sürecinin yasal olarak ismini koyuyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çerçeve yasanın çözüm süreciyle ilgili Parlamento'ya gelmiş ilk yasa olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin yasal olarak ismini koyduğunu ve Parlamento'yu devreye soktuğunu dile getiren Atalay, şeffaflığı çok önemli gördüklerinin altını çizdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 113. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. TBMM İçişleri Komisyonu'nda üç gün görüşüldükten sonra kabul edilen 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. 6 maddelik tasarının görüşmelerinde hükümeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil ediyor.

Atalay, konuşmak için bir ara Meclis kürsüsüne kadar geldi. Ancak TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Atalay'a kendisini çağırmadığını söyledi. Bunun üzerine Atalay, tekrar yerine geçti. Daha sonra davet edilince Atalay, tekrar kürsüye geldi. Bu konuda partinin kuruluşundan beri farklı düşündüklerini dile getiren Atalay, alışılagelenin dışına çıktıklarını ve bir paradigma değişikliğine gittiklerini kaydetti. Dokunulmayan konulara dokunduklarını ve pek çok kronik sorunları çözdüklerini anlatan Atalay, bunun da o konulardan biri olduğunu vurguladı. Çözüm sürecinin önceki çalışmalarının bir devamı olduğunu ve çözüm sürecinin olgunlaşma yolunda olduğunu ve bir sona doğru gittiğini belirten Atalay, çözüm sürecinin silahların bırakılması ve eve dönülmesi için gerekli çalışmaların yapılması olduğunu söyledi.

Son iki yılda hem can kaybı olmadığını, hem de bölgeye huzur geldiğini, ekonominin canlandığını anlatan Atalay, annelerin çocuklarının eve dönmesi için seslerini yükselttiğini ifade etti. Yapılan çalışmaları 'sessiz devrim' diye nitelediklerini vurgulayan Atalay, çerçeve yasanın çözüm süreciyle ilgili Parlamento'ya gelmiş ilk yasa olduğunu belirtti. Çözüm sürecinin yasal olarak ismini koyduğunu ve Parlamento'yu devreye soktuğunu dile getiren Atalay, şeffaflığı çok önemli gördüklerinin altını çizdi.

Somut bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını ve buna göre bir eylem planı çıkacağını ve yeni yasaların çıkabileceğini ve bunun da Meclis'e geleceğini ifade eden Atalay, sürecin olgunlaşıyor olduğunu ve umutlarının fazla olduğunu söyledi. Birlik ve bütünlüğe leke getirecek bir çalışma içinde olmayacaklarını dile getiren Atalay, AK Parti'nin birlik bütünlüğün çimentosu olduğunu savundu.

"Asla bunların suç işlemesini teşvik etmesi anlamında bir şey değil. Görevlerini yerine getirmesi anlamında bir tehdit altında olmamasıdır." diyen Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasını örnek verdi. CİHAN

Yorumlar