Başbakan Yardımcısı Arınç: 15 yıl otomobilim olmadı, dolmuşa bindim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 15 yıl otomobilinin olmadığını belirterek, "Toplu taşıma araçları, tren, otobüs, dolmuşlarla hareket ettim.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Arınç: 15 yıl otomobilim olmadı, dolmuşa bindim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 15 yıl otomobilinin olmadığını belirterek, "Toplu taşıma araçları, tren, otobüs, dolmuşlarla hareket ettim." dedi.

Bülent Arınç, Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Çarşamba Pazar Park’ın açılışını yaptı. Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görülen ve geleneksel pazar anlayışına çağdaş bir bakış açısı kazandıran örnek projenin açılış töreninde konuşan Arınç, “Başbakan Erdoğan, estetiğe çok fazla önem verir. Mimari ve estetik birinci şartıdır. Mutlaka mimari ve estetiğin bir arada olmasını ister” dedi.

“BENİM 15 YILDIR OTOMOBİLİM OLMADI”

Üstü bal peteği şeklinde ışığı geçiren altıgen seramik olarak özel üretilen pazar yerinin örnek bir proje olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “Bir evde iki tane otomobil var. Halbuki ben kendimden bilirim. Benim 15 yıl otomobilim olmadı. Toplu taşıma araçları tren otobüs dolmuşlarla hareket ettim. Otomobili evin önüne koysanız kullanmasanız bile masrafı vardır. Bu sokaklarımız artık bu kadar aracı kaldırmıyor. İçinden “Artık 21. yüzyıldayız. Bu zaruret oldu’ diyenler var. Çok garip bir memleketiz. Otoparklar yaptık, araçlarını oralara koyma alışkanlığını kazandıramadık. Milyarları sayıp, bu arabayı verdiysen güvenlik açısından bunu otoparka bırakmak zorundasınız. Özendirmeler yaptık. 10 trilyon harcanmış estetiği ve mimarisiyle gözümüze de hitap etmişler. Çok şükür Belediye Başkanı Dündar çalışıyor. Halkımız bunları görüyor. 15 gün sonra ‘Durmak yok’ yola devam diyecekler.”

Açılışta, dün gerçekleştirdiği Diyarbakır’daki ziyaretine de atıfda bulunan Arınç, “Bismil, Osmangazi’nin şartlarının yüzde birinin bile bulunmadığını üzülerek görüyoruz. İdeolojik bağnazları yeri geldiğinde tehdit ve şantajla almışlar belediyeleri. Ama kitaplarında, halka hizmet yazmıyor. Bu seçimi milat yapın. Gittiğimiz yerleri görünce Bursa’yı adeta bir vahaya kavuşmak gibi görüyoruz. İnsanlar, güzellikler görmeli kardeşlerim. “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, güzel görür ve hayattan zevk alır” diyor bir büyüğümüz, O’na da rahmet olsun. Bu pazar yerini bu otoparkı göreceksin tepeden üstten bakacaksın güzel şeyler düşüneceksin. Yakıp yıkmak aklına gelmeyecek. Berkinlerin cenazesinde nara atanlar, o akşam genç bir fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntüyü duyacaklar ve diyecekler ki, ‘Yarabbi bu cennet vatanımızda bu kavgalar son bulsun. Bu tartışmalar olmasın. Bu silahlar konuşmasın. Bu anne ve babaların gözyaşı akmasın. Kardeş olalım kucaklaşalım. Bakın her yer Osmangazi gibi ne kadar güzel olsa ve biz bu insanların kavga etmediğini görsek, cennet gibi bir vatanda yaşıyor olsak ne kadar güzel olur diyecekler’. Siz Türkiye’yi güzellikleri hatırlatıyorsunuz kardeşlerim. Ne mutlu. Bursa’daki bu huzura bu kardeşliğe bu dostluğa ve bu hizmet yarışına.” şeklinde konuştu.

“BURSA’NIN HEDEFİ MARKA KENT OLMAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın hedefinin durumu idare etmek değil marke kent olmak olduğunu belirterek,"Şehri rahatlatacak projeleri birer birer hayata geçireceğiz. Havada karada yer yerde durmadan çalışıyoruz. Bu güze projenin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 5 yılda 10 otopark sözü verdiklerini ifade ederek, “Bu dönemde Osmangazi ilçesinin mevcut otopark alanını yüzde 100 arttırdık. Bunun için toplam 25 bin metrekarelik alanı kamulaştırdık. Çarşamba Pazar Park, bölgenin tüm ihtiyacını karşılayacak modern bir proje oldu." diye konuştu.




CİHAN

Yorumlar