'Başbakan kendi şaibelerini paralel yapı söylemleriyle kapatmak istiyor'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra ülke gündeminin yersiz olarak paralel yapı, paralel devlet, çete, örgüt, yargı darbesi diyerek meşgul edildiğini ifade.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan kendi şaibelerini paralel yapı söylemleriyle kapatmak istiyor'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra ülke gündeminin yersiz olarak paralel yapı, paralel devlet, çete, örgüt, yargı darbesi diyerek meşgul edildiğini ifade etti. Döngel, paralel yapı ile ilgili ortaya hiçbir delil konamazken, Başbakan'ın kendi şaibeleri, bütün kirli ilişkilerini paralel yapı söylemleriyle kapatmaya çalıştığını açıkladı.

BBP’li Hüseyin Döngel, yaptığı açıklamada, Başbakanın, AKP hükümetinin bakanları, psikolojik harp uzmanları, devlet ve hükümet medyasının 17 Aralık'tan beri, paralel yapı, paralel devlet, çete, örgüt, yargı darbesi diyerek ülke gündemini meşgul ederek, halkın gerçekleri görmesinin engellendiğini dile getirdi. Döngel, yapılanları milletin unutmayacağını ifade ederek, “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun, kirli ilişkilerin üstünü örtmek için bu uğurda her şeyi mubah sayıyorlar, devletin bütün imkanlarını seferber ediyorlar, demokrasi adına, demokratik hak ve özgürlükler adına kazanılan her şeyi feda ediyorlar. AKP hükümeti ve sayın başbakan bütün kirli, şaibeli işleri, millete ve devlete kurulan kumpasları paralel yapıya havale ederek kendini temize çıkaramaya çalışıyor. Nerede bu paralel yapı, iki aydır bu yapıya dair hiçbir şey göremedik başından beri söylüyoruz. Devlet içinde devletçikler olmaz, varsa böyle bir yapı çıkartın, hesabını sorun diyoruz. Böyle bir yapı vardıysa 12 yıldır neredeydiniz. Bir yapı diye suçlar üreterek yolsuzlukların üstünü örtme adına bugünden itibaren bir şeyler çıkartmakta inandırıcı olmayacağını bilmelidirler.” dedi.

BÜTÜN DEVLET İMKANLARI HÜKÜMETİN ELİNDE NASIL BİR PARALEL YAPI OLABİLİR

Hüseyin Döngel, hükümetin yalan beyanlarda bulunarak halkı kandırmaya çalıştığını ama bilinçli insanların herşeyi çok dikkatli izleyerek analiz ettiğini ifade etti. Döngel, bugün devletin tüm gücü hükümetin elinde olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “MİT elinde, TİB elinde, Emniyet ve Jandarma istihbaratı elinde. Var dedikleri paralel yapıyı ortaya çıkarıp, istedikleri an çökertebilirler. Her şeye gücü yeten hükümetin buna mı gücü yetmiyor. Sayın Başbakan ortaya attığı iddiaların arkasında durmalı, iddialarını ispatlamalıdır. Başbakan sürekli işletecekleri hukuki bir süreçten, kamuoyuna açıklayacağı gerçeklerden bahsediyor. Bu süreç ne zaman başlayacak? Başbakan elindeki delilleri, belgeleri kamuoyuyla paylaşmalıdır. Eğer bir paralel yapı varsa bu yapıyla mücadele hukuk çerçevesinde yürütülmelidir. Böyle bir yapının varlığı soruşturulmadan, hukuki bir süreç başlatılmadan, sorumluları açığa çıkarılıp delillendirilmeden kamuoyu önünde tartışmaya açılması, bu yapının hizmet hareketi ile ilişiklendirilip camianın bütününe yönelik linç girişiminde bulunulması asla kabul edilemez. Bu saatten sonrada hükümetin var diye iddia ettiği paralel yapı için suçlar üreteceği artık halkın bildiği bir gerçek halini almıştır.”

ORTALIKTA BİR TIR DOLUSU SUÇ VAR

“Bu ülkede herkes kanunlara tabidir” diyen Döngel, kanunsuz işlere bulaşanlar hukuk çerçevesinde soruşturulmasını, delilleriyle birlikte yargıya teslim edilmesi gerektiğini aktararak, şu açıklamada bulundu; “Sayın Başbakan var dediği paralel yapıyla ilgili hiçbir delil ortaya koyamazken delilleriyle birlikte ortaya saçılan yolsuzluk, rüşvet, irtikap, kara para aklama olaylarında, kirli ilişkilerden hiç bahsetmiyor. AKP hükümeti dünya menfaatlerinin altında ezilmiştir. Her yer rüşvet her yolsuzluk. Nereye el atsam yolsuzluk ve rüşvet fışkırıyor. Ortalıkta bir TIR dolusu suç var. Yolsuzluklar adalet, adaletsizlik devlete ve hukuka olan güveni sıfırlamak üzeredir. Başbakan savcıya, yargıya, gazeteciye bağırıp çağırarak yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtemez. Bir takım yasal düzenlemelerle, tehditlerle ve kıyımlarla bu işten sıyrılamaz. Hükümetin yaptığı dershane düzenlemesi, HSKY Yasası, MİT yasası, İnternet yasası ülkeyi kısa ve uzun vadede sıkıntıya sokacak yasal düzenlemelerdir.” CİHAN

Yorumlar