Başbakan ilk mitingi o ilde yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim startını, 15 Nisan'da Ankara'da yapılacak aday tanıtım toplantısıyla birlikte verecek.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan ilk mitingi o ilde yapacak

Seçim meydanlarına Hakkari’den ineceğini kamuoyuna açıklayan Başbakan Davutoğlu’nun 55 ile gitmesi planlandı.

Göreve geldiği günden itibaren partinin kongreleri itibarıyla birtakım kocaman ilçeler de dahil olmak üzere illeri gezen Başbakan Ahmet Davutoğlu, mebus adaylarının belirlenmesinin arkasından seçim meydanlarında süratli bir miting programına başlayacak. 7 Nisan’da mebus namzet listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesine kadar bulunan süreçte de hafta sonu programlarıyla illeri dolaşmayı sürdürecek bulunan Başbakan Davutoğlu, 1-7 Nisan içinde yüzde yüz listelere son yöntemini verecek üst komisyon çalışmaları itibarıyla kampa girecek.

BİR GÜNDE ÜÇ AYRI İLDE MİTİNG

YSK’ya teslim edilen listelerin kesinleşmesiyle ortak de seçim startını 15 Nisan’da, görkemli bir namzet tanıtım töreniyle ortak verecek. İlk mitingini de, Hakkari’de yapacak. 

STK'LARLA TOPLANTILAR YAPILACAK

Davutoğlu’nun, takribî iki ay sürecek kampanya boyunca 55 ilde miting yapması öngörülürken, seçim sürecinde bu illerin sayılarının artırılması söz konusu olabilecek. Her gün iki ilde miting yapması planlanan Davutoğlu’nun, bu sebeple birtakım günler üç ile gidebileceği söylendi. Davutoğlu, mitinglerin yanı sıra, sivil cemiyet örgütleri ve toplumsal planlara ait toplantılara da katılarak seçim çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Bugün Dünya Kadınlar Günü itibarıyla Mardin’de program oluşturan Başbakan Davutoğlu’nun, 21 Mart Nevruz gününde de Ankara’da partinin gençlik kollarının düzenleyeceği geniş bir organizasyonda, bilhassa çözüm sürecine ait mühim mesajlar içeren bir konuşma yapması bekleniyor. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar