Başbakan, iftiralarını Hatay'da da sürdürdü(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da partisi tarafından düzenlenen mitingde Hizmet Hareketi’ne yönelik iftiralarını sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan, iftiralarını Hatay'da da sürdürdü(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da partisi tarafından düzenlenen mitingde Hizmet Hareketi’ne yönelik iftiralarını sürdürdü.

Reyhanlı olayının unutulmaması gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, burada atılan bazı yanlış adımlara dur demeleri gerektiğini söyledi. Seçimlerde Pensilvanya’ya da farklı cevap verilmesini isteyen Erdoğan, mitinge gelenlerden Hizmet Hareketi’ne yakın dershanelerden ve okullardan çocuklarını almalarını istedi. Devlet olarak hafta sonu ücretsiz kurslar açacaklarını belirten Başbakan, “Devletin okulları bize yeter. Himmet dediler, zekat dediler, sadaka dediler, koyunlarımızı, kurbanlarımızı aldılar. Artık olimpiyat hak getire, bizden bunlara su yok. Yayın organlarını almayın izlemeyin. Bir ceketi varmış nasıl ceketse, cebine CHP, MHP, rafineri, milyonlarca dolar sığıyor. Bu nasıl ceket. Yavrularımız alıyorlar başbakana beddua ettiriyorlar.” dedi.

Hem ses kayıtlarından dert yanan Başbakan hem de mitingde başkalarının aleyhine çıkan ses kayıtlarını kullandı. Erdoğan: “Uzun adama sesleniyor. O uzun çok hainlik yaptı diyor. Ben milletime ihanet içinde olmadım. Sadece hizmetinde bulundum. Sen dürüstsen niçin ülkeden kaçtın, bir suçun yoktu madem. Neden, bir su kaçığı var da ondan. Emekli diye yutturdular, emekli falan değil istifa ederek ayrıldı. Paralel yapı ona da bir pasaport uydurdu ve kaçıp gitti. Genç nesillerimizi aldattılar, yavrularımızın beyinlerini yıkadılar. Adeta kendilerini öyle bir noktaya taşıdılar ki, ‘o söylediyse onda bir keramet vardır’ diyor. Hayır öyle bir şey yok, bu oyunu bozacağız.” diye konuştu

Hizmet Hareketine yönelik iftiralarının ardından hükümetin icraatlarını anlatmaya başlayan Başbakan Erdoğan, “Hatay’ın çılgın projesi Amanoslar tüneli olacak. Amanosların doğusundu ve batısında 7 ilçe var. Hatay’ın iki yakası arasında hızlı ve tünelli bir yapıyoruz. 4 tünel 5 viyadük ve 6 köprü yapacağız. Hem Hatay’ın doğusu yatırama açılacak hem de komşu illerden ihraç malları çok kolay şekilde limana ulaşacak. Amanos tünelinin proje çalışmaları devam ediyor, yakında temelini atarak inşaatına başlayacağız. Hatay’a 4 baraj kazandırıyoruz. Reyhanlı barajını 15 Mayıs 2015'te açıyoruz. 72 trilyon maliyeti olan Karaçay Barajı’nı bu yıl tamamlıyoruz. Arsuz Gölençayı Barajı’nın ihalesini bu yıl yapacağız. Tahtaköprü Barajı’nı büyüteceğiz. Yüksekliğini 9.5 metre artırıyoruz. Antakya’ya ileri teknolojilerle donatılmış 750 yataklı devlet hastanesi yapıyoruz. Bu yılın sonunda hastaneyi bitiriyoruz. Kırıkhan’da 208 derslikli, içinde her türlü sosyal kültürel sportif alanların olduğu eğitim kampüsü yapıyoruz.” CİHAN

Yorumlar