Başbakan Erdoğan yerel seçim mitinglerini Sivas'tan başlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerinin ilkini Sivas’ta gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan yerel seçim mitinglerini Sivas'tan başlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerinin ilkini Sivas’ta gerçekleştirdi. Erdoğan, 30 Mart’ta sadece belediye başkanı seçmeyeceklerini belirterek, diğer partilere genel seçim dersi vereceklerini savundu.

Başbakan Erdoğan, Sivas Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, Malatya’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Vali Zübeyir Kemelek ile 2009 yılında helikopter düşmesi sonrası 5 arkadaşıyla birlikte hayatını kaydeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’na Allah’tan rahmet diledi.

30 Mart yerel seçimlerinin ilk mitingini Sivas'tan başlattıklarını anlatan Başbakan, şöyle devam etti: "Neden Sivas; Sivas, istikbalimizin ve istiklalimizin en önemli başlangıç noktası. Biz, AK Parti'yi kurarken Sivaslı bir ozanın, Sivaslı bir söz ustasının, gönül dostunun dizelerini kendimize ölçü olarak aldık. (Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece, bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece, dünyaya geldiğim anda yürüdüm aynı zamanda, iki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece) dizeleriyle bu yola, hizmet yolculuğuna çıktık ve karar verdik (Gideceğiz gündüz gece) dedik. Büyük Türkiye yolculuğuna, yeni Türkiye yolculuğuna bu aşk, sevda ile çıktık. Onun için 30 Mart yerel seçimlerinin startını buradan, Sivas'tan veriyorum. Sivas'tan başlıyor olmamızın bir başka, önemli sebebi var. 1919 yılının eylül ayında Sivas'ta Gazi Mustafa Kemal, Sivas Kongresi'ni topladı, o kongre Kurtuluş Savaşımızın yolunu açtığı kadar, Cumhuriyetimizin de adeta istikbalini, geleceğini şekillendirdi."

Başbakan Erdoğan, Sivas Kongresi'nde alınan 'Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet kendisini topyekun savunacak ve direnecektir. Manda ve himaye kabul edilemez' kararını hatırlatarak, şunları söyledi: “1919'da Sivas'ta Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temeli atıldı, manifestosu yazıldı, ufukları çizildi. 95 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi 95 yıl sonra bugün Sivas'ta bir kez daha tekrar ediyoruz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper eder, onlara hiç tereddüt etmeden gereken cevabı veririz. Ne düşmana, ne içerideki haine asla eyvallah etmez, bu ülkenin istiklalinden, bu ülkenin hürriyetinden asla ve asla taviz vermeyiz. Hiç kimse her ne vasıtayla olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ni teslim alma, demokrasiyi, milli iradeyi teslim alma hevesine kapılmasın, bu millet iradesine uzanan o çirkin, o kirli eller asla bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır. Bu aziz millet Türkiye'nin çıkarlarına, kazanımlarına, yeni ve büyük Türkiye hedefine uzanan her tuzağı bozacaktır. Onun için 30 Mart seçimleri yeniden bir istiklal mücadelesidir.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara hitaben, “30 Mart'ta büyük Türkiye hedefine, birliğimize, kardeşliğimize bir kez daha sizler güç vereceksiniz. Siz buradasınız ve buradan 'evet' diyeceksiniz, 'mühür bizde, yetki bizde, kararı biz vereceğiz' diyeceksiniz. 30 Mart'ta son manşeti siz atacaksınız. Sevgili yiğidolar bu milli irade hırsızlarına, manşetle hükümet kurup devirme heveslilerine, bu paralel yapıya, uluslararası odakların maşası haline gelen bu hain yapıya sizler 'dur' diyeceksiniz. Bu ilk mitingimizde öyle bir cevap verin ki sizi herkes duysun. ” dedi.


CİHAN

Yorumlar