Başbakan Erdoğan: Türkiye muz cumhuriyeti değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'arkasına karanlık odakları, çeteleri alanların' bu ülkeye bu millete istikamet çizemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Türkiye muz cumhuriyeti değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'arkasına karanlık odakları, çeteleri alanların' bu ülkeye bu millete istikamet çizemeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Arkasına sermayenin medyayı alanlar, bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Arkasına Türkiye’nin içinde ve dışında bir takım karanlık çevreleri alanlar Türkiye’nin istikametiyle oynayamazlar. Türkiye’nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak AK Parti iktidarı buna izin vermez. Kiminle hesabı varsa kendine güveniyorlarsa, 30 Mart'ta seçim var. O seçime girsinler. Hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz göz yummayız. Türkiye, bir muz cumhuriyeti değildir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şeb-i Arus törenlerini izlemek için geldiği Konya'da, Büyükşehir Kongre ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında vefatının 740'ıncı senesi dolayısıyla Mevlana için ve Ankara'da helikopter kazasında şehit olan pilotlar için rahmet diledi.

Erdoğan, "Konya bizim arkamızda olduğu müddetçe biz birlikte yürümeye devam edeceğiz. 81 vilayetimiz aziz milletimiz arkamızda olduğu müddetçe biz hak demeye hakkı savunmaya hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Burada Konya’da bir kez daha söz veriyorum sizin itimadınıza, güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe Allah’ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşlerim, istedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Konya’dan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir karar milletindir yetki milletindir. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyayı alanlar, bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Arkasına Türkiye’nin içinde ve dışında bir takım karanlık çevreleri alanlar Türkiye’nin istikametiyle oynayamazlar. Türkiye’nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak AK Parti iktidarı buna izin vermez. Kiminle hesabı varsa kendine güveniyorlarsa, 30 Mart'ta seçim var. O seçime girsinler. Hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz göz yummayız. Türkiye, bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye milletin kararlarının yok sayılacağı üçüncü sınıf bir kabile devleti değdir. İçeriden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktüremedi, diz çöktüremez ve diz çöktüremeyecek. Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi. Bundan sonra da çöktüremez. Allah'a hamdolsun ben şunu biliyor ve hissediyorum. Bayburtlu nineler bizim için dua ediyor, Erzurumlu yaşlı amcalar bizim için dua ediyor, Bitlis'te Şanlıurfa'da kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyorlar. Hatay'da Muğla'da Edirne'de Çorum'da Yozgat'ta kardeşlerimiz seccadelerinin üzerinde bizim için dualar ediyorlar. İşte Konya burada. Mevlana'nın şehri bize dua ediyor. Kılıçarslan'ın şehri bize dua ediyor. Biz daha ne isteyelim. Bize daha ne gerek. İşte onun için hakkı savunmaya kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Filistin'de, Mısır'da hep hakkın yanında olduk hep hakkın yanında olmaya devam edeceğiz. Suriye'de mazlumların yanında hakkın yanında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. İçerden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu milete diz çöktüremedi ve çöktüremez."

ERDOĞAN GELMEDEN ÖNCE TEZAHÜRAT HAZIRLIĞI YAPILDI

Salonda Erdoğan gelmeden önce tezahürat hazırlığı yapıldı. Başbakan'ın gelişinde ve konuşması sırasında da bu çalışılan tezahüratlar yapıldı. Salonda ayrıca '1071'e minnettarız, 2071'e hizmetkarız' ve 'Haydi Büyük Usta; Ecdad'ın bıraktığı yerden' afişleri asıldı.

Toplu açılış töreninde Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın Siyasi Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan gibi isimler eşlik etti. CİHAN

Yorumlar