Başbakan Erdoğan: Senin okulların senin olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Senin okulların senin olsun. Bize kendi okullarımız yeter, devletin okulları yeter.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Senin okulların senin olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Senin okulların senin olsun. Bize kendi okullarımız yeter, devletin okulları yeter. Zaman gelecek kendi okullarına öğrenci bile bulamayacaksın.” dedi.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Muğla Esik Otogar alanına halkı selamlayarak geldi. Başbakan Erdoğan, “Sevgili Muğlalılar, sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Bodrum, Dalaman, Datça sizleri gönülden selamlıyorum. Milas, Ortaca, Ula, Yatağan sizleri kalpten selamlıyorum. Efelerin şehri Muğla’yı yürekten selamlıyorum. Ege'nin Dalaman Akköprü Barajını açtık. Laf değil icraat ortaya koyduk. Kardeşlerim biz CHP değiliz. Dikili ağaçları yok. Muğla saltanatını siz yıkacaksınız. Merhum Adnan Menderes buradan yürüyüşüne başladı. Ezanı aslıyla okumayı yasakladı bu CHP. Menderes kaldırdı. Kur'an öğrenmenin, öğretmenin üzerindeki baskıları merhum Menderes kaldırdı. Sanayi dedi, yatırımların önünü açtı; tarım dedi, Türkiye'nin her tarafında tarıma can suyu verdi. Şehirleri imar etti. Köprüler, barajlar, yollar, okullar inşa etti. Merhum Menderes ile birlikte milletin yüzü güldü. Milletin sofrasına, tarlasına, dükkanına, evine huzur geldi, bereket geldi. 10 yıl boyunca milletinin hizmetkarı oldu.” diye konuştu.

Merhum Menderes’in 10 yıl boyunca milletinin hizmetkarı olduğunu belirten Erdoğan, “İhtilal yaptılar, CHP bu olayında arkasındaydı. Benim milletim CHP’ye iktidar vermedi vermez. Çok partili dönemde dikkat edin, CHP iktidar olamamıştır. Bunların olduğu yerde yolsuzluk var, bunların olduğu yerde yasak var, bunların olduğu yerde milletin gerilediğini görüyoruz. Menderes’e hücum ettiler, ama düşüremediler, sandıkta Menderes'i yenemediler. Merhum Menderes'i milletinden koparmak için gazetelerle, manşetlerle hücum ettiler. Sokak olaylarını kışkırttılar. Meclis'te gerginlik çıkardılar. Menderes'e hücum ettiler. Hiçbirisi itibarını zedeleyemedi. Sandıkta Menderes'i yenemediler. İşte onun üzerine, 27 Mayıs 1960 askeri müdahaleyle merhum Menderes'i indirdiler. Menderes’i idam ettiler. Unutuldu mu. Ama idam edenler lanetle anılıyor. Said-i Nursi birileri gibi kaçıp Pensilvanya’ya gitmedi. Rusya’ya esir düşmüşken Sibirya’dan kaçtı. Kendi ülkesine kendi topraklarına geldi. İşin ucunda hapishane olsa da. Pensilvanya’ya giden Bediüzzaman’ın izindeyim diyordu. Bediüzzaman o cezaevinde olduğu zaman bir şey söyledi; o çok enteresan, 'zalimler için yaşasın cehennem' dedi. Menderes’i asanlar için de yaşasın cehennem.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: “Menderes'e yapılanlar şu an bize yapılıyor. O gün CHP nasıl rol üstlendiyse bugün de aynı rolü üstleniyor. CHP Muğla’yı 40 yıldır yönetiyor. Alışmışlar nasıl olsa bize oy veriyor diye. Kardeşlerim bunlar kasaba bile yönetemez. 40 yılın yıkımını gelin beraber yapalım. 30 Mart'ın önemi her geçen gün artıyor. Kimsenin yaşam tarzına yediğine içtiğine karışmadık. Tam tersine biz demokrasinin özgürlüklerin bir arada yaşama kültürünün yanında olduk. Şimdi, bu CHP geliyor, Muğla'da asılsız korkular pompalıyor. Söyleyecek projeleri, fikirleri olmadığı için korku siyasetine sarılıyor. Ama Ankara'da ne yapıyor? Ankara'da farklı işlerin peşinde. CHP, Ankara'da Pensilvanyalı zat ile her zaman yaptığı gibi darbe tertip ediyor. Pensilvanyalı zat ile CHP'nin eline montaj kasetler tutuşturuluyor, ses kaydı tutuşturuluyor. CHP Genel Müdürü de onunla idare ediyor. Bakın seçime 28 gün kaldı. CHP'den MHP'den şu ana kadar herhangi bir proje duydunuz mu? Şehirler için, ülke için herhangi bir hedef, plan duydunuz mu? Bunlar üç kafadar. CHP Genel Müdürü, MHP Genel Başkanı, bir de Pensilvanyalı zat karıştı, ortak oldular, kafa kafaya verdiler, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine hücum ettiler."

Ulusal güvenliğe saldırıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“Kardeşlerim ulusal güvenliğimize saldırıyorlar. CHP kasetle atama yaptılar. Güya başbakanı da kasetle. Bu ülke kasetle devrilemeyecek kadar büyük ülkedir. Pensilvanya dinliyor, 3 bin kişiyi dinlemişler. Hiçbir ayrım yapmadan AKP’li, CHP’li, bürokratları gazetecileri tek tek dinlemiş takip etmişler. Yarın Paralel yapı CHP’yi de MHP’yi de sırtından hançerleyecekler. Bize ettikleri gibi. Ülkesine ihanet eden, ülkesinin gizli belgelerini, bilgilerini servis eden, herkese ihanet eder, herkesi hançerler. CHP’nin genel başkanı kasetle oldu. Şimdi de kasetle başbakan olurum diye düşünüyor. Adresini bilmeyen, oyunu kullanamayan bir kişiden ülkeye başbakan olur mu? Milletim bunları biliyor. Çocuklarınızı bu paralel örgütün dershanesine gönderenler lütfen alın, okullara gönderenler lütfen alın. Eğer anne baba isterse takviye kursları okullarda vereceğiz. Sülük gibi emdiler. Ama bu sözüm de, sülüğe hakaret olur. Sülük zararlı kanı emer. Bunlar faydalı kanı emdiler. Onun için bunların dershanelerine verip de geleceğimizi karartmayalım. Ablalar gece kaldırıp beddua ettiriyorlar. Bunların hocasının nasıl beddua ettiğini gördük. Bir hoca beddua eder mi? Biz zulümle emrolmadık, biz gazapla emrolunmadık, biz rahmetle emrolunduk rahmetle. Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır inşallah. Ben o tabandaki temiz kardeşlerimize sesleniyorum, artık bu oyunu bozun. Artık okullarımıza rahat rahat gidiyoruz, kızlarımızı başı örtülü diye okullara sokmuyorlardı. Bu zat ne diyordu o zaman biliyor musunuz? 'Başörtüsü furuattır' diyordu. Aynı zat, daha önce de itikadi noktada, başörtüyü inkarın küfür olduğunu söyleyen zattı. Akşam başka sabah başka. Niye? 28 Şubat böyle talimat verdi ve dediler ki 'ne istiyorsanız onu yaparız.' Hatta okulları paşam size teslim ederiz dedi bu zat. Şimdi bana haber gönderiyor. 'Eğer başbakan istiyorsa, biz okullarımızı ona teslim ederiz'. Senin okulların senin olsun. Bize kendi okullarımız yeter, devletin okulları yeter. Zaman gelecek kendi okullarına öğrenci bile bulamayacaksın. Çünkü artık güven vermiyorsun. Bunlara tavrınızı koyun, bunların gazetelerini falan okumayın atın çöpe. Yalan dolan her şey var.”

Mitingin ardından Başbakan Erdoğan, Muğla Valiliğini ziyaret etti. Daha sonra Başbakan, karayoluyla Dalaman'a hareket etti. CİHAN

Yorumlar