Başbakan Erdoğan: Sen kime hizmet ediyorsun, önce bunu açıkla

Planlanan ikinci dalga yolsuzluk operasyonunun dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş’a tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sen nasıl bir adamsın ya? Sen kime hizmet ediyorsun, önce bunu açıkla, seni tanıyalım.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Sen kime hizmet ediyorsun, önce bunu açıkla

Planlanan ikinci dalga yolsuzluk operasyonunun dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş’a tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sen nasıl bir adamsın ya? Sen kime hizmet ediyorsun, önce bunu açıkla, seni tanıyalım.” dedi. Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, ikinci dalgada hiçbir günahı olmayan insanların suçlandığını belirterek, “Gün ola harman ola. Buradan suç duyurusu yapıyorum. Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun, karşısında bizi bulur. Hak, er veya geç ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Son günlerdeki kampanyada attıkları adımlar, çamurlar farklı. Ne diyorlar, büyük yolsuzluk operasyonu. Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun karşısında bizi bulur. Hiç bundan tavizimiz olmaz fakat şunu da söylemek istiyorum. Tabii ki çok ciddi bir iftira kampanyası var. Maalesef devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt, bir çete de var. Bunlar mahremiyet diye bir şey tanımıyor. İzlemekse izlemek, dinlemekse dinlemek ve yapılan işlerde, yargıda dürüst karar veren, dürüst adım atan, Anayasa’da görevi belirlendiği şekilde adım atan bütün yargı mensuplarını tenzih ediyorum ama bunların dışında, maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde, görev alanının dışına çıkmak suretiyle bazı medya gruplarını da yanlarına alarak, medyaya gizlilik kararı olan evrakları servis yapmak suretiyle masum insanları lekeleme gayreti içerisinde olan yargı mensupları da var. Aynı şekilde yürütme mensupları da var, bu da polisin içinde var. Polisin de kahir ekseriyetini tenzih ederim ama maalesef orada da var. Oradan da bu tür servisler yapılıyor. Ondan sonra bakıyorsunuz, hiçbir günahı olmayan insanlar böyle bir şeyle suçlanıyor.”

Hiçbir savcının, medyayla görev paylaşımı yapamayacağını vurgulayan Erdoğan, “Hemen o yandaş medyalar, ona sahip çıkıyor. O da ne yapıyor, çıkıyor adalet sarayının dışına, bizim üniversite yıllarımızda marjinal örgütlerin militanları vardı, aynen onlar gibi o da orada bildiri dağıtıyor. Sen nasıl bir adamsın ya? Sen kime hizmet ediyorsun önce bunu açıkla, seni tanıyalım. Gün ola harman ola. Suç duyurusu yapıyorum. Nereye? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'na. Bakalım ne yapacak? Ama bu arada HSYK’ya da bir şey söylüyorum; sizler de adli kollukla ilgili olarak Danıştay’daki süreci etkileme hakkına sahip değildiniz. İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı, arkasından siz Danıştay’la ilgili açıklamayı yaptınız. Bu açıklamayı yaparken siz de dürüst hareket etmediniz. Anayasa'nın 138. maddesini çiğnediniz, çünkü böyle bir etki alanı oluşturmaya hakkınız yok. Hak, er veya geç yerini bulacaktır. Biz bu makamlarda faniyiz, biz bu dünyada faniyiz. Baki olan Allah’tır. Baki olan, bu kubbede kalacak hoş sadadır, hizmettir, eserdir. Biz bu makamlarda ilelebet kalmayacağız, ölene kadar bu makamları işgal etmeyeceğiz. Milletimiz emaneti alırsa hizmete başka yollarla devam ederiz.” dedi.

Birlik beraberlik istediklerini ifade eden Erdoğan, “Biz istiyoruz ki ülkemizde birlik olsun, beraberlik olsun. Ülkemiz bizden sonra da bugünkü gibi özgür, bağımsız, demokratik bir ülke olsun. Bizden sonra da milli iradenin egemen olduğu, milletin istikamet çizdiği bir ülke olsun. Türkiye dışında planlanan, burada uygulanmak istenen alçakça projenin maşalığını, taşeronluğunu maalesef Türkiye içinden bazı örgütler, bazı medya, sermaye ve siyaset çevreleri üstlendi.” diye konuştu.

Önceden Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın zararda olduğunu, şimdi ise hepsinin kâr ettiğini belirten Erdoğan, “Yolsuzluk olsa bunlar olur muydu? Devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü, şimdi faiz devlette 6,7 ama bu olaylarda bakın yukarı doğru tırmanıyor. Bunun bedelini kim ödeyecek? İşte bu ihanet şebekeleri, bu çeteler, bu örgütler. Toparlarız bunları, hiç endişeniz olmasın, çünkü biz MHP’den, DSP’den, ANAP’tan 23,5 milyar dolar IMF borcuyla aldık, sıfırladık.” dedi. Tatlı dille oyunu bozacaklarını ifade ederek, “Bu yapılanlar, bilesiniz ki salt AK Parti iktidarına karşı değildir. Bunlar bu millete karşıdır, çünkü Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor. Bunu hazmedemiyorlar. Bunun arkasında uluslararası güçler var, onların içerideki taşeronları var. Bunun kimler olduğunu, bu taşeronların kimler olabileceğini sizler zaten biliyorsunuz, tahmin ediyorsunuz. Bu oyunu da hep birlikte bozacağız. Durmadan, usanmadan, tatlı dille konuşmak suretiyle inşallah şu kalan 90 günde AK Parti iktidarının devamından yana bir tercih yapacağız. Ya millet, ya zillet diyorum.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra kurdele keserek toplu açılışları yaptı. Ardından da Turgutlu ilçesine geçti. CİHAN

Yorumlar