Başbakan Erdoğan: Bütün saldırılara rağmen seçimlerden birinci parti çıkacağız

Partisinin Osmaniye’de düzenlediği mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart'ta bütün saldırılara, hücumlara rağmen AK Parti’nin birinci çıkacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Bütün saldırılara rağmen seçimlerden birinci parti çıkacağız

Partisinin Osmaniye’de düzenlediği mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart'ta bütün saldırılara, hücumlara rağmen AK Parti’nin birinci çıkacağını söyledi.

Niğde’nin ardından, programına 2 saat gecikmeli geldiği Osmaniye’de, Hizmet Hareketi ve muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Erdoğan, 12. mitingini yaptı. Ülke olarak çok farklı bir seçime gidildiğini aktaran Başbakan Erdoğan, “Türkiye için çok önemli, istikbalimizi aydınlatacağımız bir seçime giriyoruz. 30 Mart’ın sonucu şimdiden belli oluyor. Bütün saldırılara, hücumlara rağmen AK Parti geliyor. Mahalli seçimlerde yeni bir rekora hazırlanıyor, bir kez daha birinci parti olarak çıkıyor. Anketler bunu gösteriyor, meydanlar bunu gösteriyor. 30 Mart'ta bir kez daha yenileceklerini anladılar.” dedi. Bitlis’te partilerin birleşmesine değinen Recep Tayyip Erdoğan, “CHP, MHP, BBP, DSP, DP; 5’i bir olmuşlar topu yüzde 7 yapıyor. Şimdiden kara propagandaya başladılar sandıkta hile olacak diyorlar. İftira atıyorlar.” diye konuştu.

Hizmet Hareketi'ne ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye hakaretler eden Erdoğan, “Evlerinizin kapısını çalanlar oluyor mu. Bunlarda kainat imamı, kıtalar imamı, Türkiye imamı, illerin, ilçelerin imamları var. Ablaları var bunların, sakın ha AKP’ye değil CHP ve MHP’ye oy verin diyebilirler. Başörtüsüne furuattır dedi. 28 Şubatta İHL’ler kapatılırken, baş örtülülerin önü kesilirken sizin imamınız baş örtüsü furuattır dedi. Biz bu işte çok çile çektik biz ayrım yapmadık. Bu kainatın imamı başların açılmasını tavsiye etti. Üniversitelere öyle girin dedi. MHP’nin Genel Başkanı eskiden okyanus ötesine verip veriştiriyordu ama şimdi araları kıyak.” ifadelerini kullandı.

Göreve geldiklerinde milli gelirin 230 milyar dolarken, bunu 800 milyar dolara çıkardıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “İktidarı kimden aldık, MHP’den aldık. 5 yıllığına durması gerekiyordu, duramadı 3.5 yılda kaçtı. 36 milyar dolardı ihracatımız, şimdi 152 milyar dolara çıkardık. MHP borçlandı IMF’ye, 23.5 milyar dolar borç bıraktı. Bu borcu biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şimdi 124 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? 6 bin 100 kilometre yol yaptılar 79 yılda biz 17 bin km bölünmüş yol yaptık. İşçi ve memuru yıllardır sömürdüler. Zorunlu tasarruf adı altında kesilen para 13.5 milyar. Bir devlet, işçisine memuruna borçlu olabilir mi. Hemen bu borcu ödedik. Bir borç daha var dediler. Konut edindirme yardımı adı altında para kestiler, bu 3.5 milyar bunu da ödedik, hala ödüyoruz. Cumhuriyet tarihinde yapılan okulların yarıdan fazlasını biz 11 yılda yaptık. 45 lira olan üniversitelere verilen bursu, beslenme yardımıyla birlikte 500 liraya çıkardık.” dedi.

CHP ve MHP’nin kirli işler içinde dolaştığını öne süren Erdoğan, şöyle dedi: “Türkiye’yi montaj kasetlerle esir almak istiyorlar. MHP Başkanına soruyorum. Neden susuyorsun? Milletvekillerinin görüntülerini yayan alçaklar karşısında neden susuyorsun? Bunlar yayınladılar görüntülerini, il başkanlarını dinleyen bu hainler karşısında neden susuyorsun? 450 MHP’li arkadaşlarını dinleyenler karşısında neden susuyorsun? Gezicilere sahip çıkmak sana mı kaldı? İstanbul’un fethinden rahatsızlık duyanları savunmak sana mı kaldı. Said Nursi’nin tüm hayatı zindanlarda geçti. Çok cefa çekti. Vefat edeceğini anlayınca Isparta’daki talebelerine Urfa’ya gidiyoruz dedi. Çok cefalı yolculuğun ardından sahuru Osmaniye’de yapıyor. Burada şöyle bir şey anlatıyorlar. Bir dağı göstererek bu dağın adı nedir diye sordu. Gavurdağı dediklerinde buranın ismi Nurdağı olsun dedi. Arkasından şunu söyledi ‘Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır’ dedi. Şanlıurfa’ya gittiğinde polis onu tekrar Isparta’ya götürmek istiyor. Bu münakaşa devam ederken Hakk'a yürüyor. Sibirya’dan kaçıp vatanına geliyor, vatanının hapishanelerinden dahi kaçmıyor. Onun izinden gidiyoruz diyenler Pensilvanya’dan buraya dönmüyor. Dönmediği gibi burayı da karıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin darbelerin, kasetlerin partisi olduğunu ileri süren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu andaki zat kasetle geldi kasetle gidecek, hiç endişeniz olmasın. MHP’nin bir ihanet şebekesini hiç kimse izah edemez. Dönüş yapmazsa alnına bu işbirliği ile çok kara bir leke kondurur. 450 MHP’linin dinlendiği bu süreç içinde gerekli dersi, cevabı MHP’li vekiller verecektir. Enflasyonu yüzde 30’la devraldık enflasyon yüzde 8’e düştü. 5 yıl önce bıraktığımız Osmaniye Belediyesi neyse bugün bakıyorum yine aynı. Buraya ne yapıldıysa bizim eserimiz. 30 yıldır canımızı yakan terör belasından da yavaş yavaş kurtuluyoruz. Bir yıldır şehitler gelmiyor. Terör bu şekilde çözülürken ekonomiyi büyütüyoruz. Burada da paralel yapının dershaneleri, okulları olabilir. Bu dershanelerden çocuklarınızı alın. Okullarından da alın. Devletimizin okulları bize yeter. Hafta sonlarında çocuklara takviye kursunu ücretsiz vereceğiz. Öğretmenlerimize de ücretlerini biz ödeyeceğiz. Bunlara bu tavrı koyacağız. Dershane rant kapısıydı, şimdi bu rant gitti diye bu kıyameti koparıyorlar. Gazetelerini, medyasını takip etmeyin. Efendimizi miraçtan indir, kamyona bindir, arkasından yürü bunlar tam haşhaşi. Tatlı dille güler yüzle kapıları çalacağız anlatacağız.“

Kendilerinin eser milliyetçiliği yaptığını aktaran Başbakan, “Milliyetçiyiz diyorlar. Milliyetçilik; milletini sevmekle milletine hizmetkar olmakla olur. Etiyopya’nın Harar şehrini ziyaret ettik. Onlara Moğolistan’a yardım götürdük. Buradaki Orhun yazıtlarını ele aldık. Kazakistan’a gittik. Hun Türklerine ait mezarları korumaya aldık. Kırım Tatarlarına, Ahıska Türklerine biz sahip çıktık. Mostar köprüsünü biz yaptık. Kim milliyetçi? Bizim ecdadımız Balkanlar'a gitti oralarda eserler bıraktı, o ecdadımızın ruhunu şad etmek için yaptık, biz eser milliyetçisiyiz, MHP laf milliyetçisi Çanakkale şehitliklerin biz sahip çıktık. Hindistan’da ve dünyada 21 Türk şehitliğini tespit ettik, hepsini ele aldık, bakımlarını yapıyoruz. Fatih projesiyle sınıflara etkileşimli tahtalar monte ediyor, tablet bilgisayar dağıtılıyor. Eğitimdeki eksiklerimiz var. Onları da gidereceğiz. Sağlıkta yeni hastaneler inşa ettik. Koğuş sisteminden oda sistemine geçtik. Osmaniye’ye 200 yataklı proje yapıyoruz. Bunları MHP Genel Başkanının memleketinde söylemek ağır geliyor ama hakkı da söylemem gerek. Onların eseri yok. Sadece hakaret et. Benim kulağından tutup getirecekmiş. Bu genel başkana yakışmaz. Uçakla dünyanın değişik yerlerine gidiyormuşum. Sen uçma özürlüysen ben ne yapayım. Uluslararası kabiliyete uluslararası vizyona sahip değilsen ondan bir şey olmaz. Gündemi belirlenen ülke yok, gündemi belirleyen ülke var.“ şeklinde sözlerini tamamladı.


CİHAN

Yorumlar