Başbakan Erdoğan: Bizden sizin emanetinizi almak istediler, vermedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çok badireler atlattık, çok tuzakları boşa çıkardık.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Bizden sizin emanetinizi almak istediler, vermedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çok badireler atlattık, çok tuzakları boşa çıkardık. Bizden sizin emanetinizi almak istediler, vermedik. Yeter, yetki de karar da milletindir dedik. 27 Mayıs’ı yaptılar, hükümetinizi görevden aldılar. 2007’de sizin partinizi kapatmak istediler. Sandıkta cevabını verdiniz.” dedi.

    Ordu’da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ordu’ya 11 yılda 7 katrilyon liralık yatırım yaptık. 2 bin 157 yeni derslik inşa ettik. 2006’da şehre üniversiteyi kurduk. Okumaya kitap bulamıyorduk, 11 yıldır ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Eğitim sistemimizi güçlü bir hale getirdik. Yeni bir hamle başlıyor. Kitapların yerini FATİH Projesi ile tabletler alıyor. 3 yıl içerisinde 10 milyonu aşkın tableti dağıtacağız. Bilgisayarlar ve akıllı tahtalarla eğitim sistemimizi güçlü hale getiriyoruz. Ordu’da sağlıkta da yeni bir adım atıyoruz. 258 trilyon liraya mal olacak 657 yataklı şehir hastanesi kuruyoruz. Hizmet budur. 3 bin 600 konut üreterek Ordu’ya modern hayatın konforunu getirdik.” şeklinde konuştu.

    Erdoğan, yaptıkları çalışmaları anlattı: “Ordu çevre yolu projemizin şu anda yapım çalışmaları devam ediyor. Toplam maliyeti 533 trilyon lira. Önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayıp trafiğe açacağız. 12 kilometre uzunluğunda 22 tünel ile yapacağımız 600 kilometrelik Hatay-Ordu yolu projesini de sürdürüyoruz. Ordu-Giresun havaalanı önümüzdeki yılsonu hizmete girecek. Samsun’da havaalanı var. Trabzon’da havaalanı var. 4 ile 3 havaalanı hizmet veriyor. Bunlar bölgeyi Allah’ın izniyle uçuracak. Bunlar modern, medeni olmanın adımları bunlar.” CİHAN

Yorumlar