'Başbakan ‘başörtülü bacımı yerlerde sürüklediler’ diye halkı tahrik etti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabataş’ta yaşanan olayı kullanarak halkı galeyana getirmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan ‘başörtülü bacımı yerlerde sürüklediler’ diye halkı tahrik etti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabataş’ta yaşanan olayı kullanarak halkı galeyana getirmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “‘Başörtülü bacımı yerlerde sürüklediler’ diye halkı tahrik ediyor. Galeyana gelmedikleri için halkımı kutluyorum.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Kabataş’ta yaşanan olayla ilgili ortaya çıkan görüntüleri yorumladı. Olayla ilgili Başbakan’ın tutumunu eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir ülke düşünün, ülkeyi yöneten bir Başbakan düşünün, olmayan bir olayı ‘başörtülü bacımı yerlerde sürüklediler’ diye halkı tahrik ediyor. Ben halkımı kutluyorum. Halkıma saygılarımı sunuyorum. Bu yalancıya inanıp, galeyana gelmedikleri için. Bütün başörtülü kardeşlerime sesleniyorum; artık sizin başörtünüz siyasetin dışında kalsın. İstediğiniz kıyafeti giyin. Benim başımın üstünde yeriniz var. Hiçbir zaman sizi kılığı şöyle, kıyafeti şöyle, diye eleştirmedim. Ama birileri senin başörtünü kullandı, siyasete malzeme etti. Neden bunları gündeme getiriyor? Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu saklasın, gizlensin diye. Buradan o yalancıya söylüyorum; kadının başörtüsü senin yolsuzluğunu örtemez.”

HSYK kanunuyla ilgili Cumhurbaşkanı’nın anayasaya uygun karar vermesini isteyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “HSYK ile mahkemeleri de bağlıyorlar yürütme organına. Bugün gazetelere yansıdığına göre, Sayın Cumhurbaşkanı bunları imzalayacakmış. Ne diyorlardı? ‘Acaba Cumhurbaşkanı görevde mi, görevini yapsın’ Ben görevdeyim diyordu, eğer sayın Cumhurbaşkanı siz görevdeyseniz anayasanın gereğini yapacaksınız. Güçler ayrılığı ilkesine uyacaksınız. O ilkeyi özenle koruyacaksınız. Onu yapmıyorsanız, ‘Ben görevdeyim’ demeyeceksiniz. Ben birisinin emrindeyim diyeceksiniz, biz de anlayacağız. Bütün bunları ne diye anlatıyorlar.”
CİHAN

Yorumlar