Baluken: Amaç, Türk-Kürt kavgası, devrimci-yurtsever ve ülkücü kavgası çıkarmak

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki olaylarla ilgili karanlık çetelerin bir tek amacının sokakta bir Türk-Kürt kavgası ya da bir devrimci yurtsever ve ülkücü kavgası çıkarmak olduğunu söyledi. Bir insanın bir...

Google Haberlere Abone ol
Baluken: Amaç, Türk-Kürt kavgası, devrimci-yurtsever ve ülkücü kavgası çıkarmak

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki olaylarla ilgili karanlık çetelerin bir tek amacının sokakta bir Türk-Kürt kavgası ya da bir devrimci yurtsever ve ülkücü kavgası çıkarmak olduğunu söyledi. Bir insanın bir saat içerisinde HDP'liyken MHP'li olması ya da MHP'liyken HDP'li olmasının mümkün olmadığını vurgulayan Baluken, "Bu ajitasyonu yapmaya çalışan provokatör kimdir? Bir devlet görevlisi midir, devletin herhangi bir istihbarat kurumunda çalışan, devletin derinliklerinde bu tarz sokak kavgasını tetiklemek için görevlendirilmiş biri midir? Emniyet yetkilisi midir? MİT midir, JİT midir, JİTEM midir, kimdir bu? Bunu açıklamanız lazım." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 98. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Meclis Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü, dün kaldığı yerden görüşülmeye başlandı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, son birkaç gündür İstanbul'da Gaziosmanpaşa'da devreye konmak istenen provokasyona dikkat çekti. "Gaziosmanpaşa'da son birkaç gündür çok kirli bir provokasyonla karşı karşıyayız." diyen Baluken, şöyle devam etti: "Üç gün önce, partili arkadaşlarımızın, BDP'li, HDP'li arkadaşlarımızın sayın Öcalan'ın özgürlüğüyle ilgili kendi taleplerini toplumsallaştırmak için başlatmış oldukları imza kampanyası çerçevesinde açmış oldukları bir imza standı polis destekli bazı karanlık çetelerin saldırısına maruz kalmıştır. Bu saldırılar neticesinde bir partili arkadaşımız ağır yaralanmış, yine üç partili arkadaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Şimdi, bu saldırıyı yapanların Gaziosmanpaşa halkıyla hiçbir ilgilerinin bulunmadığı biliyoruz. Orada, Gaziosmanpaşa'daki halkı çok iyi bilen partili arkadaşlarımızdan, oraya gelen simalardan hiçbirini tanımadığını çok iyi biliyoruz. Bu karanlık çetelerin bir tek amacı var: Sokakta bir Türk-Kürt kavgası yaratmak ya da bir devrimci yurtsever ve ülkücü kavgası yaratmak."

"MİT MİDİR, JİT MİDİR, JİTEM MİDİR; KİMDİR?"

Geçmiş dönemde de buna benzer pek çok senaryonun, pek çok filmin devreye konmak istendiğini, zaman zaman geçmişte Türkiye'nin acı tarihinde bu senaryoların amacına ulaştığını da bildiklerini hatırlatan Baluken, "Biz, şimdiden ön almak için, şimdiden Hükûmetin gerekli tedbirleri alması için Meclis kürsüsünden hem iktidar partisinin hem de Hükûmetin dikkatini buraya çevirmek istiyoruz. Bakın, elimdeki bir tek resim bile ortaya konmak istenen senaryonun ne olduğunu gösteriyor. Burada gösteri yapan devrimci yurtsever grup içerisindeki pembe tişörtlü bir kişi, zafer işaretleriyle önce ajitasyon yapıyor; aynı kişi, aradan bir saat bile geçmeden bu sefer bozkurt işareti yapan ülkücü kitle içerisinde aynı şekilde ajitasyon çalışmasını yapıyor. Türkiye'nin siyaset sosyolojisini biliyoruz, bir insanın bir saat içerisinde HDP'liyken MHP'li olması ya da MHP'liyken HDP'li olması herhâlde mümkün görülmüyor, mümkün değildir öyle bir şey. O zaman bu tabloyu açıklamakla yükümlüsünüz arkadaşlar. Bu ajitasyonu yapmaya çalışan provokatör kimdir? Bir devlet görevlisi midir, devletin herhangi bir istihbarat kurumunda çalışan, devletin derinliklerinde bu tarz sokak kavgasını tetiklemek için görevlendirilmiş biri midir? Emniyet yetkilisi midir? MİT midir, JİT midir, JİTEM midir, kimdir bu, bunu açıklamanız lazım? Velev ki değil, devletin herhangi bir birimiyle alakası olmayan bir kişi, o zaman yine Hükûmet olarak bu kişinin kim olduğunu, arka planında hangi güçlerin olduğunu, böylesi bir provokasyonu yaratmak isteyen çevrelerin nereden beslendiğini burada açıklamak zorundasınız. Bunu yapmazsanız korkarım ki uzun süredir üniversitelerden tetiklenmek istenen, çok acı sonuçları olabilecek bir sokak çatışmasını da önümüzdeki günlerde kendi önümüzde bulabiliriz. Bakın, üniversitelerde bir işaret fişeği çakılmıştı. Bolu, Kırklareli, Afyon, Kayseri, hemen hemen Türkiye'nin bütün üniversitelerinde bu tarz provokasyonlar devreye konmuştu. Sayın Bakan, bugüne kadar bu provokasyonu ortaya koyanları açığa çıkardınız mı? Kaç kişi hakkında adli bir süreç başlattınız? Kaç kişiyi adalete teslim ettiniz? Bugün bu tablonun da daha ciddi komplikasyonlar yaratmaması için, bir an önce bir adli soruşturma süreci ve bu sürecin sonuçlarını Mecliste açıklamak zorundasınız diyorum. Özellikle siyasi partilerin liderlerinin ve milletvekillerinin de kitlelerin üzerinde bu tarz provokasyonu ve ajitasyonu ortaya çıkaracak şekilde mesajlar vermelerini, telkinlerde bulunmalarını da önemsediğimizi ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar