Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da toplandı. 40 gün aradan sonra ve yerel seçimlerin hemen ardından gerçekleşen ilk Bakanlar Kurulu’nda iç ve dış gündem maddelerinin ele alınması bekleniyor. Öte yandan beşinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek de toplantının yapıldığı binaya geldi.

Başbakan Erdoğan’ın saat 13.07’de geldiği Yeni Bina’da toplantı saat 13.30’da başladı. Toplantıda daha önce Meclis’e gönderilen ancak bazı düzenlemeler için seçim sonrasına bırakılan MİT Kanunu’nun görüşülmesi bekleniyor. Erdoğan’ın ayrıca daha önce dile getirdiği Danıştay ve Yargıtay’ın yapısının değiştirilmesine yönelik çalışmaların da konuşulması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca geride bıraktığımız yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerin de yapılacağı konuşuluyor. Seçimlerin hemen öncesinde Suriye konusunda Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan gizli bir toplantının dinlenmesi ve bunun İnternet’e sızdırılması konusunda casusluk faaliyetlerine karşı alınacak tedbirlerin de masaya yatırılabileceği belirtiliyor.

Toplantının gündeminde ayrıca yarın açılacak Meclis’te yapılacak görüşmeler de bulunuyor. Bu konular arasında dört eski bakan hakkında yolsuzluk ve rüşvet suçlaması ile ilgili Meclis’e gelen fezlekeler ve bu suçlamalar konusunda AK Parti’nin gündeme getirdiği soruşturma komisyonu kurulması önerisinin de görüşülmesi bekleniyor.

Toplantının dış gündeminde ise Suriye’de yaşanan gelişmeler, Süleyman Şah Türbesi hakkındaki son durumun yanı sıra Avrupa Birliği ilişkiler de ele alınacak.

Bu arada toplantı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de toplantının yapıldığı binaya geldi. Gökçek yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra binadan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar