Bakan Zeybekci: Seçimde yarış AK Parti'li iller arasında olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’nin ilçelerindeki seçim gezilerine devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Seçimde yarış AK Parti'li iller arasında olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’nin ilçelerindeki seçim gezilerine devam ediyor. Bugün Honaz ilçesine giden Zeybekci'ye, Vali Abdülkadir Demir ve Honaz Kaymakamı Turgut Gülen de eşlik etti. Çarşı Meydanı'nda toplanan partililere seslenen Zeybekci oy istedi. Zaman zaman, “İşte başkan, işte teşkilat” sloganının atıldığı küçük mitingde yaptığı konuşmada, “Burada Honaz teşkilatımıza, ilçe başkanımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Honaz, komple teşkilat haline gelmiş herhalde.” dedi.

'SEÇİMDE AK PARTİ'Lİ İLLER ARASINDA YARIŞ OLACAK'

Yerel seçimlerde AK Parti iller arasında yarış olacağını öne süren Bakan Zeybekci, “Allah’ın bile bu kadar cömert davrandığı bir yere, bizlerin cimri davranması hiç yakışık almaz. Hani kardeşler arasında bir yarış olur ya, bu yarış da şehirlerin yarışıdır. Şimdi yaklaşan seçimlerde bütün Türkiye’deki AK Partili illeri veyahut da belirli bazı yerlerde şunu söyleyecekler: ‘Ya bu Ekonomi Bakanı vardı, pek de alımlı çalımlı konuşur dururdu. Denizli’de bu seçimlerde memleketinde ne yaptı acaba?’ Bütün Türkiye’nin gözü Denizli’de olacak, bundan haberiniz olsun. Denizli olarak bunun gereğini de siz yapacaksınız. Denizli olarak siyasette lider şehir olmanın gereğini de Honaz yapacak.” şeklinde konuştu.

'PARTİLERİ BİR KENARA KOYARAK DENİZLİ MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIN'

Honazlıların partileri bir kenara koyarak Denizli milliyetçiliği yapmasını isteyen Nihat Zeybekci, “Biz Denizlili olma şemsiyesi altında biraraya geleceğiz diyecekler. Bütün Türkiye’deki AK Parti, Denizli’ye bakacak. Ben de Honaz’a bakacağım, haberiniz olsun. Honaz’a bakacağım derken bir şey olacağından değil, Allah’a şükür öyle bir şey yok. Aslanlar gibi yine 30 Mart akşamı geleceğiz, burada Davaz zeybeği oynayacağız da oynarken coşkulu oynayalım. Honaz’dan böyle skor istiyoruz, rekor istiyoruz. Türkiye’nin gözü, Denizli’nin üzerindedir. Bütün Türkiye’deki AK Parti’nin gözü Denizli üzerinde. Ne olur, aramızdaki ufak tefek o çekişmeleri, ‘Sen şu partidendin, ben şu partidendim.’ gibi şeyleri şöyle bir kenara bırakalım. Bir kere bütün Türkiye dönsün, 'Ne oldu bu Denizli’ye?' desin. Bir kere bütün Denizli dönsün, 'Ne oldu bu Honaz’a?' desin.” ifadelerini kullandı.

'BEŞ SENE SONRASINI BUGÜNDEN GÖRÜYORUZ'

Türkiye´deki kamu ekonomisinin, 28 Avrupa Birliği ülkesinin 25´inden daha iyi olduğunu savunan Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: “Herkes işine gücüne baksın. Bakın 2014´te diyorlar işte IMF´si veya başka birileri, büyüme düşecek diye. Büyüme düşmeyecek. Ocak ayında, Allah'a şükürler olsun ayağımız da uğurlu geldi, ihracatımız yüzde 9,6 arttı. Biz bilerek hareket ediyoruz. Biz üç sene sonra Türkiye nereye gelecek, onu bugünden görüyoruz. Beş sene sonra nereye gelecek, onu bugünden görüyoruz.” CİHAN

Yorumlar