Bakan Zeybekci: Kardeşlerimizle kucaklaşmamız artarak devam edecek

Manisa programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık sürecinde yaşananlara değindi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Kardeşlerimizle kucaklaşmamız artarak devam edecek

Manisa programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık sürecinde yaşananlara değindi. 28 Şubat benzeri bir oyun sergilendiğini, o dönemde "Bin yıl etkisi olacak şeyler yaptık." diyenlerin, Mayıs 2013'ten sonra tekrar sahneye çıktığını savunan Zeybekci, “Sel gidecek, kalan yine kardeşlik olacak.” dedi.

Gezi Parkı olayları odaklı gelişmeler ve 17 Aralık öncesi ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımını azaltacağı açıklamasının tesadüf olmadığını ileri süren Bakan Zeybekçi, ülkenin istikrarsızlaştırılması için yalanın mubah görüldüğü, adliyelerin önünde savcıların bildiri dağıttığı bir sürece girildiğini ifade etti.

Bu listelerin bitmeyeceğini, devam edeceğini vurgulayan Zeybekci, “En son geldiğimiz noktada da ahlâksızlığın en büyüğünü yaptılar. Bunlarda ar haya da kalmadı. Aile, insanların kutsallıkları, özelleri, Allah bilir bunlar yakında daha neler yapacaklar? İnsanların yatak odalarına da girmişlerdir, o belgeleri, bilgileri de kullanmaya başlayacaklardır. Bu, Türkiye'de siyasi istikrarsızlaştırma ve kardeşlik temeline atılmış dinamitlerdir. Gerek 17 Aralık'ta gerek mayıs ayında gerekse de 25 Aralık'ta yapılmaya çalışılan şey, Türkiye'nin siyaseten hukukta, demokraside, ekonomide istikrarsızlaştırılma projesidir. Hedef doğrudan kalbimizeydi, kalbimiz de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 17 Aralık projesini biraz daha açarsanız, bakanların çocuklarıyla ilgili iddianın ardından hemen ortaya koydukları da Başbakanımız'ın ailesi ve çocuğuydu. Çocuklarından dolayı bakanları görevden almanın ardından ailesiyle ilgili operasyon düzenleyip Başbakanımızı hedef almak. Tam organize ettikleri şey bu, iki gün önce yaptıkları da odur." diye konuştu.

Zeybekci, 17 Aralık'ta ilk etapta finans piyasalarının biraz dalgalandığını, ancak Türkiye'yi ekonomik istikrarsızlığa götürme hedefinin tutmadığını öne sürdü. CİHAN

Yorumlar