Bakan Zeybekci ile MHP’li vekil arasında sert tartışma

Aydın’ın Buharkent ilçesinde okul inşaatında inceleme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak arasında tartışma çıktı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Buharkent ilçe halkıyla bir...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci ile MHP’li vekil arasında sert tartışma

Aydın’ın Buharkent ilçesinde okul inşaatında inceleme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak arasında tartışma çıktı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Buharkent ilçe halkıyla bir araya geldi. Daha sonra inşaatı devam Buharkent Meslek Yüksek Okulu'nu gezen Bakan Zeybekci ile MHP’li milletvekili Ali Uzunırmak arasında tartışma yaşandı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, seçim öncesi geziye tepki gösterdi. Uzunırmak, "Burayı yaptıranlardan emeği geçen kimse yok. Seçim öncesi gelinip burada geziliyor. Burası için emeği geçenleri çağırın" şeklinde tepkisini dile getirdi. Bakan Zeybekci ile Ali Uzunırmak bir süre tartışırken, Bakan Zeybekci, “Yapanlardan Allah razı olsun. Devlete ait hiçbir şey yok. Her şey millete ait.” diyerek bina dışına çıktı.

Bakan Zeybekci'ye karşı tepkisini sürdüren Uzunırmak’a AKP’liler de tepki gösterdi. Uzunırmak’ın da karşılık vermesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Bakan Zeybekci binayı terk edince AKP’liler de binadan ayrıldı. Bu esnada AKP ve MHP’liler arasında sözlü tartışmalar devam etti. Bakan Zeybekci, ziyaret sonrası kısa bir açıklama yaptıktan sonra bina önünde bekleyen Uzunırmak’la vedalaşmadan aracına binerek ayrıldı.

Ali Uzunırmak’ın tavrına AKP’li vekiller de tepki göstererek yaşananın bir rezillik olduğunu belirtti. Ziyaret sırasında Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AKP Aydın milletvekilleri, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve partliler vardı. CİHAN

Yorumlar