Bakan Yılmaz: Haramilere fırsat vermemek için birliğimizi korumalıyız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu kervanı, Gezi'de de görüldü hem yurt içinden hem de yurt dışından engellemek isteyenler var.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Haramilere fırsat vermemek için birliğimizi korumalıyız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu kervanı, Gezi'de de görüldü hem yurt içinden hem de yurt dışından engellemek isteyenler var. Dolayısıyla bu kervanı kesmek isteyen haramilere fırsat vermemek için birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız” dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, Malatya Belediyesi konferans salonunda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 11 yılda hem Türkiye'yi hem de Malatya'yı büyüttüğü söyledi.

30 Mart’ta yerel seçimlerin yapılacağını ifade eden BakanYılmaz, yapılan anketler ve değerlendirmeler sonucu yeniden Ahmet Çakır’ın yeniden aday gösterildiğini ifade etti. Aday gösterilemeyen kişilerin helalleşmesini öneren Yılmaz, "Allah'ın yarattıklarıyla, barış ve dostluk içerisinde yaşamak lazım. Bizim kimseyle kavgamız yok." şeklinde konuştu.

Güneydoğu Anadolu’da yıllardır süren kavganın sebebinin cehalet olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bizim kavgayı bitirmemizin yolu, bu yoksullukla mücadele etmemizden geçiyor. Bir de cehaletin olduğu yerde de kavga bitmez. Bizim bir de, cehaletle kavga etmemiz lazım. Güneydoğu'daki bu kavganın da bir sebebi, cehalettir. Çünkü ırkçılık, cehaletten, cahiliyeden gelir. Nefsimizle, yoksullukla ve cehaletle kavga etmemiz lazım. 'Yoksul olan evde kavga bitmez' derler. Dolayısıyla Allah katında, Arap'ın Arap olmayana, Kürt'ün Kürt olmayana, Türk'ün Türk olmayana hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, Allah'ın emir ve yasaklarına uymaktan ve Allah'ın kullarına hizmetten geçer. Dolayısıyla 'cahillikle, cehaletle kavgamızı verirsek, inşallah Türkiye'nin önündeki problemleri de aşarız' diye düşünüyoruz." dedi. AK Parti’nin rotasını milletin çizdiğini anlatan Yılmaz, kimseyi kırmadan ve gücendirmeden bu rotada ilerleyeceklerini dile getirdi.

YURT İÇİNDEN HEM DE YURT DIŞINDAN ENGELLEMEK İSTEYENLER VAR

Yurt içi ve yurt dışında, bu hizmet kervanını engellemek isteyenler olduğunu belirten Yılmaz, "Bu kervanı, Gezi'de de görüldü hem yurt içinden hem de yurt dışından engellemek isteyenler var. Dolayısıyla bu kervanı kesmek isteyen haramilere fırsat vermemek için birliğimizi ve beraberliğimizi korumalıyız. Biz halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak bilerek ve de hiçbir mazeretin de başarının yerini tutmayacağını bilerek çalışacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise hükümet olarak milletin sesine hep kulak verdiklerini dile getirdi. Yerel seçimler hakkında da konuşan Şahin, “AK Parti olarak sadece Arapgir ile Arguvan’da partimize tek aday adayı başvurusu yapıldı. İnşallah seçimlerde tulum çıkarmayı istiyoruz” diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, büyükşehir statüsü ile sorumluluklarının artacağını ifade etti. AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise hükümetin ülkeye önemli hizmetler ürettiğini, buna karşılık muhalefetin hiçbir şey üretemediğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar