Bakan Yıldız: Çocuk katilleri idam edilmeli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son günlerde artan çocuk cinayetlerini değerlendirdi. Bakan Yıldız, "Şahsi fikrim, kesinlikle idam edilmesinden yanadır ama sistemimiz farklı işlemektedir." dedi. Yıldız, partisinin 3 dönem kuralının...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Çocuk katilleri idam edilmeli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son günlerde artan çocuk cinayetlerini değerlendirdi. Bakan Yıldız, "Şahsi fikrim, kesinlikle idam edilmesinden yanadır ama sistemimiz farklı işlemektedir." dedi.

Yıldız, partisinin 3 dönem kuralının ve mevcut seçim barajının devamı yönündeki kararını da yorumladı.

Akşam saatlerinde Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin Darüzziyafe’deki yemeğine katılan Bakan Yıldız, ardından Vakıf merkezindeki konferansa geçti.

Yıldız, konferans öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, "Bu 3 dönem kararı Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü açacak mı?" sorusunu cevaplandıran Yıldız,

"O süreç, bundan daha ayrı izole edilmesi gereken bir süreçtir. Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızla ve delegelerimize milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il başkanlarımızla, teşkilatımızın her kademesinde yaptığı bir istişare yapısı vardır. O istişareden çıkacak sonuçla onu ilintilendirmek lazım. Ve dediğim gibi Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmelerinden de ortaya bir karar çıkacaktır. Dikkat ederseniz şuanda AK Parti'nin ülkenin yararına aldığı kararların en önemli göstergelerinden biri budur. Şuanda herhangi bir partinin adayı veya gösterici aday falan hiç kamuoyunda tartışılmıyor, konuşulmuyor. Yani Türkiye'de doğru kararlara işaret ettiği için AK Parti bu yapıyı sağlamış durumda ve Cumhurbaşkanlığı seçimi de hamdolsun hep buna inanıyoruz. Türkiye’ye yakışır Türkiye’nin ilerleyen büyüyen gelişen yapısına yakışacak bir şekilde bu seçimi yapar."

"ÇOCUK KATİLLERİ BENCE İDAM EDİLSİN"

Çocuk cinayeti zanlılarının ceza oranlarını değerlendiren Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının sorulduğu Yıldız, şahsi fikrinin idamdan yana olduğunu söyledi. Yıldız, “Açıkcası belki sistemin dışında olabilir söylediğim ama inandığım bir şeyi söylüyorum. Aslında o çocuğumuzun, yavrumuzun hakkı, anne ve babası üzerinedir ve onların vereceği karar, asıl olması lazım. İdamsa idamdır bunun karşılığı. Her birimiz kendi yavrusu için ve ciğerinden kopan bir parça olarak bunu düşünsün ve vereceği karar ne ise onun doğruluğuna inanmış olurlar. Ben açıkçası o, kul hakkıyla alakalı olduğu için de karşılığı kadar ceza görmesi lazım geldiği kanaatindeyim. Şahsi fikrim, kesinlikle idam edilmesinden yanadır ama sistemimiz farklı işlemektedir. Dediğim gibi her aile Allah başlarında uzak etsin, kendisi için bir düşünsün bunu. Ondan sonra kararını versin." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar