Bakan Şimşek: Kimyası tutmayan kesimler nasıl bir araya gelebiliyor

Seçim çalışmaları kapsamında Aydın'da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP ve MHP'nin aynı safta yer aldığını belirterek, "Birbirleriyle normalde doku uyuşmazlığı daha doğrusu uyumlu olamayan yani, kimyası tutmayan bu kesimler nasıl bir araya gelebil.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Kimyası tutmayan kesimler nasıl bir araya gelebiliyor

Seçim çalışmaları kapsamında Aydın'da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP ve MHP'nin aynı safta yer aldığını belirterek, "Birbirleriyle normalde doku uyuşmazlığı daha doğrusu uyumlu olamayan yani, kimyası tutmayan bu kesimler nasıl bir araya gelebiliyor." dedi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde AK Parti’nin seçim çalışmalarına katılan Bakan Mehmet Şimşek, partililerle bir araya geldi. Yaşanan son olayları değerlendiren Şimşek, Türkiye’nin istikrarının bozulmak istendiğini öne sürdü. 17 Aralık’ın bir yolsuzluk operasyonu olmadığını iddia ederek, “Böyle bir şey olsaydı ön saflarda yer alırdık.” açıklamasını yaptı. Son yaşanan MİT, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay 2. Başkanı'na ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını sızdıranlarla MHP ve CHP’nin de aynı safta aldığını iddia eden Bakan Şimşek, “Bu ülkenin MİT’i Dışişleri Bakanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve benzeri, yani bu ülkenin ulusal güvenliğiyle ilgili bir konuda arkadaşlarımız bir raya gelecekler ve bir konuyu tartışacaklar. Bir örgüt, bir ihanet şebekesi çıkacak deşifre edip sosyal medyaya sızacak. Bundan daha büyük bir ihanet olabilir mi? Merak ediyorum MHP, CHP hangi anlayışla hangi yüzle bu şebekeyle birlikte hareket ediyor? Bu örgütle birlikte aynı saflarda, böyle bir örgütle bunlar nasıl beraber olabilir.” diye konuştu.

“Güçlü bir hükümet ve millet desteği olmayınca reform yapılamıyor. Karmaşık sorunlara çözüm aranamıyor, sorunlar büyüyor." diyen Maliye Bakanı, şöyle konuştu: "Bu nedenle 30 Mart seçimleri mahalli bir seçimin ötesinde bir öneme sahip. Ya Türkiye’de siyasi istikrar tehdit altında olduğu, siyasi istikrarın bozulabileceği algısı güçlenecek ve esnafımız, milletimiz sanayicimiz önemli bir belirsizlikle karşı karşıya kalacak ve Allah korusun telafisi mümkün olmayan ekonomide ve diğer alanlarda sıkıntılar yaşayacak ya da siyasi istikrarın pekiştiği güçlendiği bir sonuçla çıkacağız. Türkiye reformlarına devam edecek, Türkiye sorunlarını çözmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin itibarsızlaştırma ve zayıflatılmak istendiğini dile getiren Şimşek, “Şimdi ben merak ediyorum. Şimdi bu örgütle muhalefet nasıl birlikte hareket edebiliyor. Yani, Nazillili kardeşlerimizin, sanayicilerimizin kanaat önderlerin biraz düşünmesi lazım. Bu nasıl büyük bir oyundur ki, büyük bir tezgah ve çirkin tezgah ekibi tüm bunlar bir araya geliyor. Birbirleriyle normalde doku uyuşmazlığı daha doğrusu uyumlu olamayan yani, kimyası tutmayan bu kesimler nasıl bir araya gelebiliyor. Merak etmiyor musunuz? Bunlar hiç birisi sürpriz değil. Türkiye son 11 yılda istikrarla birlikte neyi başarabileceğini gösterdi. İstikrarla birlikte nerelere gelinebileceğini gösterdi. Milliyetçilik millete hizmettir. Ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini pekiştirmektir. Sorunları çözmektir, sorunlar üzerinden istismar, siyasi istismar yapmak değildir. Sloganlarla sorunlar çözülmüyor. Değerli kardeşlerim. Türkiye şu anda tarihi bir dönüm noktasında. Bir tercih yapmakla karşı karşıya ya istikrardan, ya reformdan ya çözüm sürecinden ve kalkınmadan yana bir tercih yapacak ya da maalesef istikrarsızlığa giden bir sürecin başlangıcından yana bir tavır koyacak. Türkiye siyasi istikrarla çok büyük bir fırsat ele geçirdi. Söylenecek çok şey var. Ama çok açık ve net olarak söylüyorum, Türkiye üzerinde şu çirkin tezgahı, oyunu bozmamız lazım. Çünkü burada hedef Türkiye’nin istikrarıdır. Türkiye’de istikrarla birlikte nelerin kazanılabileceği, nelerin başarılabileceği ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, Lara Restorant'taki açıklamasının ardından daha sonra Nazilli Meydanı’nda halka hitap ettikten sonra Nazilli’den ayrıldı. Bakan Şimşek’e Aydın Milletvekilleri ve partililer eşlik etti. CİHAN

Yorumlar