Bakan Kılıç Anıtkabir Özel Defteri'ne Soma'daki acıyı yazdı

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası nedeniyle Anıtkabir’e çıktı. Mozaleye çelenk bırakılmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Kılıç,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç Anıtkabir Özel Defteri'ne Soma'daki acıyı yazdı

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası nedeniyle Anıtkabir’e çıktı. Mozaleye çelenk bırakılmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Kılıç, Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle tüm Türkiye’nin yüreğinin yandığını ifade etti. Kılıç, “Ateş düştüğü yeri yakar derler ama bu ateş bütün Türk milletinin yüreğine düşmüş, 77 milyonun yüreği bu acıyla yanmıştır, yanmaktadır. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak. Yaraları bir an evvel sarmak için bütün imkânlarını seferber edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın içinde bulunduğu Gençlik Haftası nedeniyle Anıtkabir’e çıktı. Bakanlık yetkilileri ile Aslanlı Yol’dan yürüyen Bakan Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra mozaleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Bakan Kılıç, törenin ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı. Bu yıl Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle yasta olduklarını ve millet olarak bunun üstesinden geleceklerini belirten Kılıç, "Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle milletçe yastayız. Yaşadığımız hüznü ve acıyı kelimelerle tarif edebilmek mümkün değil. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama bu ateş bütün Türk milletinin yüreğine düşmüş, 77 milyonun yüreği bu acıyla yanmıştır, yanmaktadır. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak. Yaraları bir an evvel sarmak için bütün imkânlarını seferber edecektir. Matemlerimiz sebebiyle bu yıl 19 Mayıs anma kutlamalarını resmi törenler dışında iptal ettik." ifadelerini kullandı.

95 yıl önce yakılan kurtuluş ve bağımsızlık meşalesi bugün hala canlı ve diri olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türk gençliğine bıraktığın bu emaneti taşımak için gerekli bütün çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 çerçevesinde hükümetimizi eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar gençliğin birikimleri arttıracak adımlarını atmaktadır. Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz."

CİHAN

Yorumlar