Bakan İslam: Kamuya engelli personel alımı için nisan ayında sınav yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kamuya engelli personel alamı için nisan ayında sınav yapacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Kamuya engelli personel alımı için nisan ayında sınav yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kamuya engelli personel alamı için nisan ayında sınav yapacağını açıkladı. İslam, alınacak memur kontenjanıyla ilgili çalışmaların ise sürdüğünü belirtti.

    Bazı temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Ayşenur İslam, Vali Abdil Celil Öz’ü ziyaret ederek bir süre görüştü. Trabzon’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İslam, bir soru üzerine, sosyal medyadan paylaştığı engelli personel sınavıyla ilgili duyuru hakkında detaylı bilgi verdi. Engelli personel alımının önemli politikalarından birisi olduğunu ifade eden Bakan İslam, “Biz iktidarı devraldığımızda 5-6 bin civarındaydı çalışan engelli sayısı. Bugün itibariyle 32-35 bin aralığında. Bildiğiniz gibi engelli arkadaşlarımızı çalışma hayatına kazandırabilmek için E-KPSS dediğimiz, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıyoruz. 2012 yılında yapmıştık, ismi değişikti ama aynı sınavdı. 2012 yılında yaptığımız bu sınav sonucunda pek çok yerleştirmeler oldu. Şimdi bir yeni sınav yapıyoruz. 2012’ye girenler bu sınava tekrar girebilirler. Ama puan yükseltmek için ama o günden bugüne diplomasını eline almış olanlar, istihdam hayatına girmeye yeni hak kazanmış olanlar bu sınava girebilirler.” dedi.

    Sınav müracaatların ayın 24’ünde başlayacağı bilgisini veren İslam, sınavın ise 27 Nisan’da yapılacağını söyledi. 2012 yılındaki sınavına girenlerin yeniden kayıt prosedürü başlatmadan internet üzerinden kayıtlarını yenileyebileceklerini belirten İslam, kontenjanla ilgili çalışmaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

    Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ziyaretin anısına Bakan Ayşenur İslam’a Trabzon telkarisinden yapılmış kahve takımı hediye etti.

    Daha sonra Trabzon Belediyesi’ne geçen Bakan İslam, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar