Bakan İslam: Bölgemiz hakkında söz sahibi olmak istiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yenikent Park'ta partisinin düzenlediği toplantıda kadınlarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Bölgemiz hakkında söz sahibi olmak istiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yenikent Park'ta partisinin düzenlediği toplantıda kadınlarla bir araya geldi.

Programda konuşan İslam, "Biz hem kendi ülkemiz, çevremiz, kendi bölgemiz hakkında söz sahibi olmak istiyoruz. Biz bunu açıkladığımız andan itibaren ufak tefek baş kaldırmalar, ufak tefek itirazlar, zuhur etmeye başladı." dedi.

Önlerinde iki tane çok önemli problem olduğunu ifade eden İslam, şunları söyledi: "Birincisi kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet, bununla mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle sürdürüyoruz. Tamamen bitirene kadar, tamamen sonlandırana kadar bu mücadele devlet katında, hükümet katında ve bakanlığımız katında devam edecek. İkinci mücadele alanımız da; zorla ve erken evlendirilen kız çocuklarının durumu. Burada da devlet ve hükümet olarak sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Bunu da sıfıra kadar bitirinceye kadar yine devlet, hükümet ve bakanlık olarak mücadelemiz devam edecek."

Türkiye Cumuriyeti'nin, kendi geleceği üzerinde söz sahibi olmak istediğini anlatan Bakan İslam, "Bu yetmez aslında biz hem kendi ülkemiz, çevremiz, kendi bölgemiz hakkında söz sahibi olmak istiyoruz. Biz bunu açıkladığımız andan itibaren ufak tefek baş kaldırmalar, ufak tefek itirazlar, zuhur etmeye başladı. Önce Türk halkı çok fazla anlam veremedi buna. Yani biraz medya da aslında çok erken uyanamadı duruma. Medyadaki tartışmalar dolayısıyla biraz böyle bir basiretsiz, anlamayan, anlaşamayan bir ortam yaşadı Türkiye. Gerçekten bu kalkışmalar var mı, yok mu? Bunlar gerçekten oluyor mu? Sanal bir gündem mi oluşturuluyor? Aslında biz bütün bunların gerçekliğini Meclis olarak, hükümet olarak son derece farkındaydık. Ama insanlar içerisinde uzun bir karar verme süreci yaşandı. Bunu belki hepiniz yaşadınız ve arkası arkasına Balyoz, Ayışığı, Ergenekon, Eldiven, şu, bu bir takım darbe teşebbüsleri zuhur etmeye başladı. Bu darbe teşebbüsleri, andıçlar, ihtarlar, postmodern darbeler birbiri arkasına geldikçe Türk halkı da uyanmaya başladı. Herkes şunu söyledi: Bir şey oluyor ama ne oluyor? Aslında olan biten şuydu: Türkiye kendi geleceği hakkında söz sahibi olmaya karar verdi. Türkiye'ye sadece kendi geleceğini planlamak yetmez. Kendi çevresi ve bölgesi hakkında söz sahibi olmaya karar verdi." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar