Bakan Işık: Sayın Bal adres şaşırmış TÜBİTAK yerine savcılıktan istemeliydi

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’ın Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin raporu Bağımsız Milletvekili İdris Bal’a vermemesiyle ilgili "Sayın Bal adres şaşırmış, TÜBİTAK’tan isteyeceğine...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Sayın Bal adres şaşırmış TÜBİTAK yerine savcılıktan istemeliydi

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’ın Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin raporu Bağımsız Milletvekili İdris Bal’a vermemesiyle ilgili "Sayın Bal adres şaşırmış, TÜBİTAK’tan isteyeceğine gidip Ankara Cumhuriyet Savcılığı'ndan istese, zannediyorum onlar uygun görürlerse verirler.’’ dedi.

Türk Tasarım Danışma Konseyi toplantısı Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nda yapıldı. Bakan Işık toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işık, TÜBİTAK’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı raporlarını Bağımsız Milletvekili İdris Bal’a vermemesiyle ilgili soruya, ‘’TÜBİTAK’ın raporu Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine hazırladığı bir rapordur. Bir yargılama faaliyeti içerisindeki bir rapordur. Dolayısıyla Sayın Bal adres şaşırmış, TÜBİTAK’tan isteyeceğine gidip Ankara Cumhuriyet Savcılığı'ndan istese zannediyorum, onlar uygun görürlerse verirler.’’ şeklinde konuştu.

İdris Bal’ın diyalogda olduğu çevrelerin raporu şu ana kadar elde etmiş olabileceğini iddia eden Bakan Işık, "Bu bir yargılama, soruşturma faaliyeti çerçevesinde yürütülen bir çalışma. Sayın Bal Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat eder, savcı gerekli görürse raporu verir, TÜBİTAK’ın tek başına alın bu raporu size veriyorum deme şansı yok.’’ ifadesini kullandı.

VERGİ ÖNCESİ KARLILIK YÜZDE 3.1’DÜŞMÜŞ

Bakan, vergi öncesi karlılık oranına ilişkin şu bilgileri verdi: ‘’ ’Faaliyet karlılığı 2012 yılından 2013 yılına yüzde 4.8’den yüzde 6’ya çıktı. Brüt karlılık 13.7’den yüzde 15.1’e çıkmış. Ama vergi öncesi karlılık kambiyo zararları ve finansman giderleri işin içerisine girince vergi öncesi karlılık yüzde 4.2’den yüzde 3.1’e düşmüş. Faizlerin yükselmesi şirketlerin finansmana erişimini zorlaştırıyor. Maliyeti daha yüksek bir finansman firmalarımız karşı karşıya kalıyor. Bir de özelikle kurdan dolayı gelen yük üzerine binince vergi öncesi karlılık ta yüzde 4.2’den 3.1’e, vergi sonrası karlılık ta yüzde 3.4’ten 2.9’a düşüyor.’’

CİHAN

Yorumlar