Bakan Hayati Yazıcı'ya 'memur Teoman' soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı’na “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile ilgili olarak isimleri geçen Reza Zarrab ile Rüçhan Bayar arasında geçtiği iddia edilen bir konuşmada, Teoman isimli gümrük memurunun.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Hayati Yazıcı'ya 'memur Teoman' soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı’na “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile ilgili olarak isimleri geçen Reza Zarrab ile Rüçhan Bayar arasında geçtiği iddia edilen bir konuşmada, Teoman isimli gümrük memurunun bütün ısrarlara rağmen rüşveti kabul etmediği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, “Son zamanlarda Türkiye gündemine damga vuran ve 'Memur Teoman' olarak yankı bulan ses kayıtları basında da yer almaktadır. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile ilgili olarak isimleri geçen Reza Zarrab ile Rüçhan Bayar arasında geçtiği iddia edilen bir konuşmada, Teoman isimli gümrük memurunun bütün ısrarlara rağmen rüşveti kabul etmemesi ve Hürriyet’in ulaştığı Gümrük Müdür Yardımcısı Teoman Ben görevimi yaptım” dediği basına yansımıştır. Memur Teoman olarak bilinen kişinin, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunun öncesinde İstanbul’da Gümrük Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı ancak daha sonra Gaziantep’e Gümrük Müdür Yardımcısı olarak sürgün edildiği iddialar arasındadır. Devlet memuru olduğu için konuşamayacağını söyleyen Teoman kayıtlarla ilgili devlet memuru olduğum için artı ya da eksi bir şey söyleyemem. Görevim gereği davrandım. Gelişmeleri ben de internet ve televizyondan takip ediyorum. İlginize teşekkür ederim. Kayıtlardan sonra bir bürokrat ya da bakanla herhangi bir görüşmem olmadı” dediği yine basına yansıyan ifadeler arasındadır.” şeklinde görüşünü aktardı.

    BAKAN YAZICI’YA SORULAR

    CHP’li Tanrıkulu bu kapsamda Bakan Yazıcı’ya şu soruları yöneltti:
17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile ilgili olarak isimleri geçen Reza Zarrab ile Rüçhan Bayar arasında geçtiği bir konuşmada, Teoman isimli gümrük memurunun bütün ısrarlara rağmen rüşveti kabul etmediği iddiası doğru mudur?
'Memur Teoman' olarak yer alan kişi kimdir?
Teoman isimli gümrük memuruna kimler ne karşılığında rüşvet teklif etmiştir?
Memur Teoman olarak bilinen kişinin, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunun öncesinde İstanbul’da Gümrük Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı ancak daha sonra Gaziantep’e Gümrük Müdür Yardımcısı olarak sürgün edildiği iddiaları doğru mudur?
İddialar doğru ise rüşvet almayı kabul etmeyen bir gümrük memurunun sürgün edilmesinin gerekçesi nedir?
Bakanlığınıza bağlı gümrüklerde rüşvet teklif edildiği halde kabul etmediği için yerleri değiştirilen kamu görevli sayısı kaçtır?
Bakanlığınıza bağlı gümrüklerde onurlu bir şekilde mesleğini icra eden ve kesinlikle rüşvet almak istemeyen Memurların ödül alması gerekirken sürgün edilmelerinin yasal gerekçesi nedir?
Bakanlığınıza İstanbul Gümrüğü ile ilgili rüşvet, yolsuzluk ihbarı gelmiş midir? Kaç ihbar gelmiştir? Kaçı işleme konulmuştur?
İstanbul Gümrüğü'nde açılmış kaç adet yolsuzluk ve rüşvet soruşturması bulunmaktadır?
İstanbul Gümrük Müdürlüğü memurlarına yolsuzluk ve rüşvet baskısı olduğu iddiası doğru mudur?
İstanbul Gümrüğünde ve diğer gümrüklerde Rüçhan Bayar ve Rıza Zarrab’ın kaç adet işlemi yapmıştır? İşlemlerin tutarı ne kadardır?
Bakanlığınız İstanbul Gümrük Müdürlüğü'nde çalışan kamu görevlilerini 3628 Mal bildirimi kanunu çerçevesinde denetlemiş midir?
Teoman yasa dışı altın ticaretinin rahat yürütülmesi için mi İstanbul Gümrüğü'ndeki görevinden uzaklaştırılmıştır?
Teoman kendisine teklif edilen rüşveti kabul etmeyerek yasadışı yollarla ülkeye sokulmak istenen altınlar hakkında tutanak tutulmasını sağlayarak devlete 57 milyon lira kazandırdığı iddiası doğru mudur?" CİHAN

Yorumlar