Bakan Güler: Öcalan'ın siyaset yapması söz konusu değil

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) dün sevk edilen demokratikleşme paketinin ardından Abdullah Öcalan ve diğer PKK'lılara siyaset yolu açılacak değerlendirmelerini yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Güler: Öcalan'ın siyaset yapması söz konusu değil

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) dün sevk edilen demokratikleşme paketinin ardından Abdullah Öcalan ve diğer PKK'lılara siyaset yolu açılacak değerlendirmelerini yalanladı. Güler, "Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bakanlarca TBMM’ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım." dedi.

5.Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Muammer Güler, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin "Abdullah Öcalan’ın siyaset yapmasının önü mü açılıyor?" sorusuna cevap veren Bakan Güler, "Hiç öyle bir şey olabilir mi? Başbakanımız bunu daha önce 30 Eylül'deki ifadesinde açıkladı. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bunu aklınızdan çıkarın. Bir kere zaten metinde de böyle bir şey yok. Bakanlarca TBMM’ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım." dedi.

TRAFİK MÜFETTİŞLERİ

Bakan Güler, "Her cep telefonu olan trafik müfettişi olabilecek mi?" sorusuna da cevap verdi. Trafik güvenliği olarak halkın bu işe katılımının önemine dikkat çeken Güler, "Madem çoğulcu bir demokratik hayat öngörülüyor. Mevcut durumda trafik işleri ile ilgili bir belge tanzim ediyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Artık teknoloji değişti. İlla tutanakla, ilgiyle belirli bir bilgiyle olmuyor. Onun üzerinde çalışıyoruz. Önemli olan burada farkındalığın oluşturulması ve kurallara uyma konusunda bir davranış biçiminin geliştirilmesi." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar