Bakan Eroğlu'ndan Hatay'da 'İstanbul ve Yalova'nın susuzluğu' açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul ve Yalova illerini susuz bırakmayacaklarını söyledi.Eroğlu, ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Hatay’ın Samandağ ilçesinde mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Burada gazetecilerin...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu'ndan Hatay'da 'İstanbul ve Yalova'nın susuzluğu' açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul ve Yalova illerini susuz bırakmayacaklarını söyledi.

Eroğlu, ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Hatay’ın Samandağ ilçesinde mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, son günlerde İstanbul’ya yağan yağmurların yaşanan su sıkıntısına deva olacağını söyledi. Yağışlarla birlikte 25-30 milyon metreküp su artışı yaşandığını aktaran Eroğlu şöyle konuştu: "Yağışların ardından tabi artış oldu. 25-30 milyon metreküp su geldi. Su gelmeye de devam ediyor. Dolayısıyla bunun faydası var ama anlık bir yağış oldu, bütün altyapılar belli bir debi hesabına göre yapılır. Anormal bir yağış olduğu zaman altyapılarda sorun oluyor ama onlar tabi gereken tedbirler alınarak önlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz çok güçlüdür, tüm ekipmanlarıyla hemen gereğini yaptı ve problem kalmadı."

'YALOVA'DAKİ SU SIKINTISI GEÇİCİ, TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Yalova’da yaşanan su sıkıntısının da geçici olduğunu, bu nedenle vatandaşların tedirgin olmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Eroğlu şunları söyledi: "Vatandaşları tedirgin etmesinler. Bakın Yalova’da yeni kuyular açtık, ikincisi Yalova’da Gökçe Barajı var. Gökçe barajında su seviyesi azaldı ama şimdi bir dereyi son kanalla Gökçe Barajına bağlıyoruz. Ağustos ayının sonlarına doğru o işlem de bitecek. Yani biz Yalova için de tedbirimizi aldık. Biz Yalova'da başka bir parti kazandı diye Yalova’yı susuz bırakmak gibi bir durumumuz yok. Çünkü orada Yalovalılar yaşıyor. Onlara da suyu hazırlayıp susuz bırakmamamız gerekiyor. Biz diyebilir ki bize ne, su işi Yalova Belediyesi’nin ama öyle bir şey demiyoruz. Şu anda DSİ gece gündüz çalışıyor. O derenin baraja bağlanması için ihale yapıldı, inşaat hızla ilerliyor."

Mahalle muhtarlarıyla sohbet eden Bakan Eroğlu daha sonra Hatay’ın Belen ilçesine geçti. CİHAN

Yorumlar