Bakan Eroğlu: Türbeye müdahale ettirmeyiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin işgal edilmek istenmesiyle ilgili “Hiçbir şekilde müdahale ettirmeyiz, kim olursa olsun.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Türbeye müdahale ettirmeyiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin işgal edilmek istenmesiyle ilgili “Hiçbir şekilde müdahale ettirmeyiz, kim olursa olsun. Orası vatan toprağıdır. Hükümetimiz ve kahraman ordumuz ne pahasına olursa olsun buna müsaade etmez. Bizi sınamaya kalkmasınlar bu konuda kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da seçim gezileri kapsamında çarşı esnafını gezdi. Ziyaretlerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eroğlu, ‘Suriye’deki Türk Bayrağı indirilirse, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) müdahalede bulunabileceği söyleniyor, sizler bu konuda neler söyleyeceksiniz?’ sorusunu şöyle cevapladı: "Süleyman Şah Türbesi Türk toprağıdır. Orası vatanın bir parçasıdır. Orada şanlı bayrağımız dalgalanıyor. Türbe’nin su altında kalma riski vardı, ben özellikle o bölgeye bizzat gittim. Etrafını güzel bir şekilde çevirdik, istinat duvarlarını tamamladık. Orası Türkiye topraklarının dışındaki bir yer değil. Oraya kim müdahale ederse Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı ordumuz gereğini yapar. Bizi sınamaya kalkmasınlar bu konuda kararlıyız. Hiçbir şekilde müdahale ettirmeyiz, kim olursa olsun."

Bakan Eroğlu, ‘Mısır'da 529 Mursi taraftarına idam cezalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna da “Bu hakikaten büyük bir cinayet bence. Zaten demokrasinin olmadığı bir diktatörlük rejiminin olduğunun göstergesidir. Mısır’daki yöneticiler için büyük bir ayıp. Tarihe büyük bir ayıp ve rezalet olarak geçecektir. Mısır’daki üst yönetim bunun farkında. Ancak şunu ifade edeyim, özellikle Batı’nın bu konuda sessiz kalması, Türkiye dışında bir seda olmaması üzüntü. Batı her zaman kendi menfaatlerini düşünüyor. İnsan hakları ile ilgili bir teşebbüsü yok.” şeklinde cevap verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaşanan kuraklığın ardından yağışların gelmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Yağmurlar geliyor şu anda, bütün Türkiye yağış dolu. Allah’a şükür. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, dua edenler var. Dua edenler sayesinde yağışlarda bir problem yok. Şu anda Batı’dan başlayarak bir hafta boyunca bütün Türkiye yağış alacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar