Bahçeli: Ya Başbakan kendisine çeki düzen verecek ya da sonu felaket olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahalli seçimlerin iktidar değişikliği önermediğini; ancak önümüzdeki seçimlerin iki hayırlı sonuç doğurma ihtimalinden dolayı çok önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Ya Başbakan kendisine çeki düzen verecek ya da sonu felaket olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahalli seçimlerin iktidar değişikliği önermediğini; ancak önümüzdeki seçimlerin iki hayırlı sonuç doğurma ihtimalinden dolayı çok önemli olduğunu söyledi. Bahçeli, AK Parti’nin oy kaybetmesi halinde ortaya çıkacak iki sonucu ise "Bunlardan bir tanesi ya Recep Tayyip Erdoğan Bey yaptıklarından vatandaş nezdinde bir itibar kaybına uğruyor, oyları azalıyorsa, inşallah kendisine çeki düzen verir, kendisine AKP’ye ve Türkiye’ye zarar vermekten kurtulur. Ama bunu yapmayıp kuvvetler bendedir, bende güç vardır, ben güç birliği içerisinde her şeyi hallederim, diye herkesi azarlar, herkese mani olur, herkese cezalar vermeye başlarsa, bunun sonu felakettir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altındağ-Karapürçek Seçim İletişim Merkezi'ni ziyaret etti. Burada partililerE hitap eden Bahçeli’nin gündeminde yine yolsuzluk vardı.

İlk olarak 17 Aralık operasyonunda tutuklanan ancak daha sonra serbest kalan Halk Bankası eski Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde içinde 4,5 milyon dolar bulunan ayakkabı kutusuna göndermede bulunan Bahçeli, “Bir ayakkabı kutusu meselesi gündeme geldi. Diyelim ki Altındağ’da kundura mağazasına gittiniz çocuğunuza ayakkabı alacaksınız. Oradan bir kutuya koyacak, eve getireceksiniz. Ayakkabı kutusunun görevi bu. Kutuyla ayakkabı bir arada giyilerek sokakta dolaşılmaz. Ne yapacaksınız? Kutudan çıkartacaksınız, ama bu kutuyu ne yapacaksınız? Size yaramaz. Ya soba varsa sobaya vereceksiniz, yansın ısınalım diye veya kaldırıp atacaksınız. Hiçbirinizin aklına 4,5 milyon doların ayakkabı kutusuna konulması gelir mi? Bir genel müdür, bunu böyle yapıyor. 4,5 milyon dolar ayakkabıya sığmayacağına göre, birden fazla ayakkabı kutusuna ihtiyaç var demektir.” dedi.

AYAKKABI KUTUSU PARTİSİ VE AİLEYİ KALKINDIRMA PARTİSİ

Konuşmasında yolsuzluk operasyonlarının ardından özellikle sosyal medyada AK Parti’nin ismiyle ilgili yapılan değerlendirmeleri anlatan Bahçeli, "Türkiye’de bunlar böyle olup bazı 4 bakanın çocukları bu tür işin içerisine katıldığı zaman o genç dimağlar hemen Adalet ve Kalkınma Partisi’ne zekaları sonucu bir isim daha eklediler. Ayakkabı Kutusu Partisi. Aradan bir zaman geçti bazı konuşmalar gündeme geldi. Baba oğulun muhabbeti sırasında bir milyar dolar sözleri var. Bunlar şöyle dağıtılsın, böyle dağıtılsın gibi karşılıklı görüşülürken, yine bu genç kadro bu zeki insanlarımız milletimizin geleceği olanlar hemen Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir isim daha ilave ettiler. O nedir? Aileyi Kalkındırma Partisi.” diye konuştu.

MONTAJI BİR TÜRLÜ İZAH EDEMİYOR

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi böyle bir sürekli değişim içerisinde olan yeni yeni hizmet yerine marifetleri olan bir siyasi süreci yaşıyoruz. Bununla bu şekliyle devam edilemez. Yolsuzluk ve rüşvet çok önemlidir ve ülkede gerekli tedbirler alınmazsa toplumu çürütür. Devleti çökertir. Buna dikkat etmek lazım. Sayın Başbakan kalkıyor bunların hepsini reddediyor. İlk zamanlar bunlar bize komplodur diyor telefon konuşmaları ortaya çıktıktan sonra da bunlar montajdır diyor. Bu ne anlama geliyor, neyin nesinin montajı olur bir türlü izah etmiyor. Ama biz mitinglerde televizyonlarda montajın ne olduğunu görüyoruz. Diyelim ki Ankara’da bir miting yapıyorlar. Yozgat’taki mitingi de görüntü olarak ona ilave ediyorlar. Kırşehir’dekini de ilave ediyorlar. Şöyle bir bakıyorsunuz Yarabbim bu ne kalabalık. Esas montaj orada. Şimdi biz ilçe ilçe dolaşıyoruz. Gel sayın Recep Tayyip Erdoğan sen de ilçe ilçe dolaş. Şurada Altındağ’ın bu semtindekinden başka bir insanımız var mı burada? Bunun neresinde montaj olacak. Bu saf su kadar temiz bir kalabalık.”

İKİ HAYIRLI SONUÇ

Önümüzdeki yerel seçimlerin bu sebepten çok önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Bahçeli, "Bunun hesabının da sorulması lazım. Bir yerden başlamak lazım. Mahalli iradeler seçimleri iktidar değişikliği önermez. Görevi o değildir. Belediye başkanını seçer. Belediye meclis üyelerini seçer. İktidar değişikliği milletvekilliği seçiminde olur. Demek ki Adalet Partisi’nden kurtulmanın günü 2015’teki 12 Haziran öncesi bir günüdür. Şimdi nedir? Şimdi öncelikle belediyeden Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uzun yıllar denetiminde olan belediyeden kurtulması lazımdır. Sonra oylarını biraz aşağı çekmek çekilmesiyle beraber Adalet ve Kalkınma Partisi özellikle o partiye oy vermiş kardeşlerimiz bu görevi yerine getirirse iki hayırlı sonuç ortaya çıkabilir. Bunlardan bir tanesi ya Recep Tayyip Erdoğan bey yaptıklarından vatandaş nezdinde bir itibar kaybına uğruyor oyları azalıyorsa, inşallah kendisine çeki düzen verir, kendisine AKP’ye ve Türkiye’ye zarar vermekten kurtulur. Ama bunu yapmayıp kuvvetler bendedir, bende güç vardır, ben güç birliği içerisinde her şeyi hallederim diye herkesi azarlar herkese mani olur herkese cezalar vermeye başlarsa bunun sonu felakettir.” dedi.

Bahçeli, konuşmasının sonunda kalabalık içerisinde yer alan çocukları sahneye çıkartarak fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Yorumlar