Bahçeli teröre karşı sokağa çıktı

Bahçeli, teröre olaylarına tepki için sokağa indi, alışveriş yaptı; vatandaşları 'inadına sokağa çıkın, terör olaylarına teslim olmayın' çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli teröre karşı sokağa çıktı

Son Haberler Logo

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör olayları nedeniyle vatandaşların evlerine hapsedilmemesi gerektiğini belirtmek için sokağa indi, alışveriş yaptı; vatandaşları 'inadına sokağa çıkın, terör olaylarına teslim olmayın' çağrısı yaptı. Ankara'da bir alışveriş merkezine giderek esnafla sohbet eden Bahçeli, burada alışveriş de yaptı. Bahçeli, terörün amaçlarına hizmet etmemek için inadına sokağa çıkılmasını, alışveriş yapılmasını önerdi. 

Alışveriş merkezini gezerek vatandaşlarla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ben Ankara halkına söylüyorum, inadına alışveriş merkezlerine geliniz. Sokaklarda geziniz. Parklarda oturunuz ve Cenab-ı Allah sizleri korur merak etmeyiniz." dedi.

Bahçeli, beraberindeki partililerle birlikte Eskişehir yolu üzerinde bulunan CEPA Alışveriş Merkezi'ne geldi. Burayı gezen ve alışveriş yaparak kol düğmesi alan Bahçeli, vatandaşlarla sohbet etti.

AVM'nin son katında bulunan alanda çay içen Bahçeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, alışveriş merkezinde vatandaşları görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Geliş amaçlarının alışveriş merkezlerindeki durumu incelemek ve insanlara moral vermek olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Millet olarak, devletimiz olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Zaman zaman canlı bomba adı altında insanlığı katleden davranışlarla hem Türkiye genelinde hem de Ankara'da bazı acı olaylara muhatap olmaktayız. Tedbirler alınmış olsa da psikolojik yönden halkta bir moral bozukluğu oluşmakta. Dolayısıyla alışveriş merkezleri başta olmak üzere sokaklarda insanımız bulunmaktan çok imtina etmeye gayret göstermektedir.

Biz bu sürecin böyle devam etmesinden yana değiliz. Türk milleti asil bir millettir. Her türlü saldırıya rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yönelik duruşlarını sergileyebilmelidir."

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bahçeli, "Millet korkmaz. Millet ihtiyatlıdır ama korkak değildir. Onun için bugün zannediyorum çok sayıda insanımız akşam üstü burada olurlar diye düşünüyorum. Olmaları lazım. Ben Ankara halkına söylüyorum, inadına alışveriş merkezlerine geliniz, sokaklarda geziniz, parklarda oturunuz ve Cenab-ı Allah sizleri korur merak etmeyiniz." diye konuştu.

DOKUNULMAZLIKLAR ÇAĞRISI: ÖNCELİK HDP'DİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, esnaf ziyareti öncesinde partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin "AKP'nin 506 fezlekeyi görüşerek bir kereliğine dokunulmazlığı kaldıralım teklifi, CHP'nin ise kürsü haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım ifadesi HDP'ye uzatılmış zeytin dalıdır ve bu millet affetmeyecektir. İşte fırsat karşımızdadır. TBMM'nin önceliği HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırmak olmalıdır" dedi.

DAVUTOĞLU'NA ÖVGÜLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'deki PKK çadırını muhataplarının yüzüne vurmasının takdir edilecek bir davranış olduğunu, Cumhurbaşkanının da bu çadırı eleştirdiğini anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti; "Terörist çadırları Türkiye'de kurulurken acaba Erdoğan ne yapıyor, niye mani olmuyordu? Hainler tarafından yollarda kimlik kontrolü uygulanırken, vergi adı altında haraç toplanırken, şehirlere hendekler kazılıp tüneller açılırken bu hükümet neredeydi, hangi komplonun içindeydi? Sözde terörist taziyelerine katılan, teröre yardım ve yataklık yapan, yöre halkımızı isyana teşvik eden HDP milletvekilleri hakkında hukukun devreye girmesini isteyip Meclis'te dokunulmazlıklarını kaldıralım dediğimizde; 506 fezlekeyi de görüşelim diyen bu Başbakan değil miydi? İşine gelince HDP'ye hakaretler yağdıran, işine gelmeyince de bu PKK yedeklerine siper olan AKP, aldatma ustası görülmeyecek midir? AKP-CHP'nin HDP muhafızlığı şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. AKP'nin 506 fezlekeyi görüşerek bir kereliğine dokunulmazlığı kaldıralım teklifi, CHP'nin ise kürsü haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım ifadesi HDP'ye uzatılmış zeytin dalıdır ve bu millet affetmeyecektir. İşte fırsat karşımızdadır. TBMM'nin önceliği HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırmak olmalıdır. Milli vicdan bu sayede müsterih olabilecektir. Kim vatana ihanet etmişse, kim teröre destek çıkmışsa, el birliği edelim, omuz omuza verelim, bu siyasi bölücülerin dokunulmazlığını kaldırarak doğruca adalete yollayalım. Sayın Davutoğlu, hodri meydan diyorsun, ama asıl Türk milletinin çağrısını ve talebini görmezden, duymazdan geliyor, HDP'yi yanına alıyorsun. Bu doğru değildir, aynı zamanda meşru ve ahlaki görülemeyecektir. Sayın Başbakan, risklerden bahsediyor, olası krizleri hatırlatıyorsun. Yaşayacağımız kadar risk vardır, muhatap olacağımız kadar da kriz ortadadır. Bekleyecek, erteleyecek, gecikecek hal ve zaman kalmamıştır. Adalet yerini bulsun, katillere methiyeler düzenler cezalandırılsın diyorsanız, çözüm belli, çıkış önümüzdedir. Eğer AKP, HDP'nin müzakere tekliflerine sıcak yaklaşmıyor, eğer PKK'yla yeni ve henüz öğrenemediğimiz bir görüşme ve pazarlık trafiği planlamıyorsa dokunulmazlıkları derhal kaldırmak milli bir sorumluluktur. İstiyoruz ki hak yerini bulsun, adalet tecelli etsin."

Yorumlar