Bahçeli: Ortak çatı adayı milletin kabul ve iradesiyle oluşacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dile getirdiği ortak çatı aday ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ortak çatı adayının partiler arasında bir ittifakın değil...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Ortak çatı adayı milletin kabul ve iradesiyle oluşacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dile getirdiği ortak çatı aday ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ortak çatı adayının partiler arasında bir ittifakın değil milletin kabul ve iradesiyle oluşacağını belirten Bahçeli, “Blok siyaseti yapanlar cepheleşme üzerine geleceklerini feda edenler, kuşkusuz bizim önerimizi çarpıtmakla meşguldür. Ortak çatı formülü toplumsal ve siyasal tüm aktörlerden mülhemdir. Teklifimiz AKP’ye oy veren kardeşlerimizedir. Teklifimiz CHP’ye oy vermiş kardeşlerimizedir. Teklifimiz Demokrat Partisi’nden Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’nden diğer siyasi partilere oy ve gönül vermiş kardeşlerimizi kapsamaktadır. Biz, tavanda değil, tabanda mutabakat sağlamayı öneriyoruz. Biz, partilerin değil, Türk milletinin güç birliği sağlamasını umuyoruz.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Demokrasinin birçok tanım ve tasvirinin yanında tahammül sistemi olduğunu belirten Bahçeli, “Tahammülün, saygının ve sabrın olmadığı bir yönetimin demokrasiyle yolları kesişmeyecektir. Tek tip insan arayışı tek tip ses özlemi demokrasinin ruh ve mesajına terstir. Otoriter rejimlerde demokratik yönetimleri ayıran başlıca unsur görüşlerin fikirlerin çoğulculuğu ve çeşitliliğidir. Tahammülsüzün idarecilerde demokratik kültürden eser görülmek. Kalp kıran umut yıkan uzlaşmazlık ve hoşgörüsüzlüğün pençesine düşen zihniyetlerin demokrasiden bahsetmesi ise sadece laf cambazlığıdır. Türkiye çoktandır antidemoktarik bir iktidar anlayışının tekelindedir. Başbakan Erdoğan’ın kaba üslubu ötekileştiren dışlayan ve anında kutuplaştıran tavrı demokrasiye tehdit etmekte ve yıpratmaktadır.” diye konuştu.

SİYASİ SEVİYE VE MEDENİ TUTUM DANIŞTAŞ SALONU’NDA İFLAS ETMİŞTİR

Başbakan Erdoğan’ın muhalif duruşlarının bıçkın olduğunu kaydeden Bahçeli, “Başbakan yandaşlardan müteşekkil karanlık çemberin haricinde kim varsa kavgalı ve hasımdır. Başbakan’ın zehirli dili nezaket ve zarafet tanımayan siyasi kişiliği oldukça rahatsız edicidir. Danıştay’ın 146. Kuruluş yıldönümü törenlerinde yaşanan ve devlet adabının devlet ahlakının devlet protokol kurallarının yerlere serildiği sahneler bunun son örneğidir. Başbakan'la Türkiye Barolar Birliği Başkanı arasında yaşanan söz düellosu edep ve haya sınırlarını ihlal eden dalaşma kesinlikle tasvip edilemez çirkinliktedir. Bu yüzden siyasi seviye ve medeni tutum Danıştay Salonu’nda iflas etmiştir. Burada hukuk yutkunmuş, adalet bir kez daha yara almıştır.” şeklinde konuştu.

"BİZ, TAVANDA DEĞİL, TABANDA MUTABAKAT SAĞLAMAYI ÖNERİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda dile getirdiği ortak çatı adayının partiler arasında bir ittifakın değil milletin kabul ve iradesiyle oluşacağını anlatan Bahçeli, “Blok siyaseti yapanlar cepheleşme üzerine geleceklerini feda edenler kuşkusuz bizim önerimizi çarpıtmakla meşguldür. Ortak çatı formülü toplumsal ve siyasal tüm aktörlerden mülhemdir. Teklifimiz AKP’ye oy veren kardeşlerimizedir. Teklifimiz CHP’ye oy vermiş kardeşlerimizedir. Teklifimiz Demokrat Partisi’nden Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’nden diğer siyasi partilere oy ve gönül vermiş kardeşlerimizi kapsamaktadır. Biz, tavanda değil, tabanda mutabakat sağlamayı öneriyoruz. Biz, partilerin değil, Türk milletinin güç birliği sağlamasını umuyoruz.” Açıklamasında bulundu.

"ÇİZDİĞİMİZ ÜÇGENLERİ ANLAMAYAN TAŞ KAFALAR BİZİ PİSAGOR’A BENZETMİŞ"

Türkiye’nin seçmen profilini baz alarak bütünleyici, kucaklayıcı ve siyasi krizlerden medet ummayan bir aday düşüncelerinin birilerini kıvrandırdığını hatırlatan Bahçeli şunları söyledi: “Bunların yüreklerine adeta ateş düşmüş, sakinleşmeleri için de saldırmaları gerekmiştir. Yandaş kalemler harıl harıl fitne taşları döşerken, Başbakan ve tetikçi sözcüleri hemen durumdan vazife çıkarmışlardır. Çizdiğimiz üçgenleri anlamayan taş kafalar bizi Pisagor’a benzetmiş, cebirden geometriye geçtiğimizi iddia etmişlerdir. Allah korusun, fiziken Ankara’da, aklen ve kalben Kandil’deki inlerde yaşayan siyasi mevtaların bizim önerilerimize katılmaları yanlışa düştüğümüzün en bariz kanıtı olacaktır.”

Başbakan’ın geometri konusunda kendilerine haksızlık yaptığını vurgulayan Bahçeli şu değerlendirmelerde bulundu: “Biraz düşünürse geometrik şekillerde kimin usta ve önde olduğunu fazla ipucuna gerek kalmadan çıkaracaktır. Başbakan Erdoğan cetvelden, gönyeden, pergelden yardım almadan şaheser çizimlere imza atmıştır. Mesela yamuk çizmiş, kendisini ve yanındaki hırsızların alayını yamultarak içine tıkıştırmıştır. Dikdörtgen görünümlü ayakkabı kutularına para yığmıştır. Paralel çizgiden paralel örgüt çıkarmıştır. Kare şeklindeki odalara soygundan elde ettiği paraları koymuştur. Daire çizmiş, karakterindeki köşeleri yuvarlaklaştırmıştır. Evet, doğrudur, biz üçgen çizdik ortak çatı adayı teklif ettik; fakat Başbakan yıllardan beri küp üstüne küp çizmiş ve içlerini haram parayla tıka basa doldurmuştur. Götürmenin, yürütmenin, aşırmanın geometrik şekillerinde ekol ve okul olmuş, ünü sınırlardan taşmıştır. Başbakan Erdoğan çatı adayını merakla beklediğini, taşıma suyla çatı kurulamayacağını da söylemektedir. Sayın Başbakan merakını yakında gidereceğiz ve gün gelecek saklandığın, sıkıştığın 17-25 şifreli küplerden seni çıkartarak, inşallah adalete teslim edeceğiz.”

CİHAN

Yorumlar