Bahçeli: 'Her şeyi ben bilirim' edası ile 3-5 danışmanıyla iktidarını sürdürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama, yürütme ve yargıyı kendine bağladıktan sonra medya üzerinde de baskılar oluşturarak, kendine hizmet edecek medya grupları oluşturduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 'Her şeyi ben bilirim' edası ile 3-5 danışmanıyla iktidarını sürdürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama, yürütme ve yargıyı kendine bağladıktan sonra medya üzerinde de baskılar oluşturarak, kendine hizmet edecek medya grupları oluşturduğunu söyledi. Başbakan olduktan sonra Erdoğan'ın kendisine oy verenleri hiç dikkate almadığını vurgulayan Bahçeli, 'her şeyi ben bilirim' edası ile hareket ettiğini, olayları milletvekillerinin de bilmediğini, 3 -5 danışmanı ile iktidarını sürdürdüğünü kaydetti.

Devlet Bahçeli, partisince Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından partililere hitap eden Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın güç alanını genişletme arzusu içinde hareket ettiğini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Yargıyı AKP’leştirerek, bugünkü yargı rezaleti ortaya çıktı. Yargı neye hizmet ediyor, bilen yok. Mahkemelerde kıyım oldu. HSYK'da neden değişiklikler oldu? 17 Aralık’tan sonra 231 savcı ve hakimin yerleri değiştirildi. Şu anda milletimize gerçekler söylenmiyor. Yargı, Recep Tayyip Erdoğan’ın denetimi altına girdi. Başbakan yasama, yürütme ve yargıyı kendine bağladıktan sonra medya üzerinde de baskılar oluşturarak kendine hizmet edecek medya grupları oluşturuyor. Havuz medyası oluşturmak için işadamlarından para toplanıyor."

2002 yılında yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahallığından dolayı milletin AK Parti’ye yöneldiğini söyleyen Bahçeli, Başbakan olduktan sonra Erdoğan'ın kendisine oy verenleri hiç dikkate almadığını vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın 'her şeyi ben bilirim' edası ile hareket ettiğini ve olayları milletvekillerinin de bilmediğini iddia eden Bahçeli, Başbakan’ın 3-5 danışmanı ile iktidarını sürdürdüğünü kaydetti.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİZİSİNİ KİMSE GEÇEMİYOR"

Yerel seçimler öncesinde bazı televizyonlarda yer alan haberler nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlık duyarak medyaya talimatlar verdiği iddia edilen tapelerden de bahseden Bahçeli, “Medya hep AKP’ye yer veriyoruz. 'Ana muhalefeti veriyoruz. Biraz da MHP’yi verelim' dediği zaman. Medya yöneticileri ile yapmış olduğu konuşmaları dinlediniz. Hemen 'alo' deyip telefona sarılıyor. Medyayı denetim altına almak için 'Alo Fatih' tapeleri ortalıkta geziyor. Herkes bunları dinliyor. Şimdi moda medyayı denetim altına almak için bir alo yeter. Tapelerde bir Recep Tayyip Erdoğan ve şürekasının dizisi başladı. Bu dizide ne ‘Muhteşem Süleyman' ne 'Karadayı' ne başkaları hiçbirisi Recep Tayyip Erdoğan'ı geçemiyor."

Başbakan’ın son günlerdeki üslubunun oldukça kırıcı olduğunu ifade eden Bahçeli, "Yaşanan olaylar sonrasında Başbakan 41 kişiyi kurtarmak için HSYK'yı dağıttı. Sayın Başbakan sana inançlı insanlar saygı duydu, inandı. Ama sen buna saygı duymadın. Kendi nefsine uydun. 85 günden bugüne Türkiye'nin herhangi bir konusu konuşuluyor mu? Arada da Recep Tayyip Erdoğan'ın kaba, insanları kıran konuşmaları var. 'Bu montajdır' diyor. 'Bunu yapanlar alçaktır. Bir türlü 'ülkemde rüşvet var, üstüne gitmeliyim' demiyor. Yolsuzluk ve rüşvet devleti çökertir. Gerekli tedbirler alınmazsa bütün kesime yayılır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar