Bahçeli'den Yıldırım'a ziyaret teşekkürü

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL kararlarıyla ilgili görüşlerini almak için Bahçeli ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Yıldırım'a ziyaret teşekkürü
Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesi başladı. Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ı, TBMM'deki makam katındaki asansörün girişinde karşıladı. Burada gazetecilere tokalaşarak poz veren Bahçeli ve Yıldırım'a, AK Parti Grup Siyasi Danışmanı Cenk Sarıgöl'ün 4,5 yaşındaki kızı Elif Zümra Sarıgöl tarafından çiçek verildi. Bahçeli ve Yıldırım, küçük kızı yanaklarından öptü.

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, foto muhabirlerine poz vermelerinin ardından, görüşmeye geçti. 

Yıldırım ve Bahçeli arasındaki görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Meclis'teki makamında gerçekleşti.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMALAR

Bahçeli görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada şunları söyledi:

Sayın Başbakan 15 Temmuz’dan bu yana gelen OHAL uygulamaları ile KHK ile ilgili görüşlerimizi almıştır. Kendileri de bilgi vermiştir. Çok verimli bir görüşme oldu. OHAL uygulaması inşallah başarı ile devam edecek ve Türkiye her türlü tehditten kurtulacaktır.

Başbakan Yıldırım ise Bahçeli’nin ardından şu ifadeleri kullandı:

Bildiğiniz gibi Türkiye 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Siyasi partilerimizin bize her türlü desteği vermeyi taahhüt etmesi bu belanın defedilmesinde etkili oldu. Bu bela defedilmiştir ama tehlike geçti denemez. Bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen riskin ortadan kalkması biraz daha zaman alacaktır. OHAL’e dayalı olarak çıkarılan KHK’lerde amaç bu darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır. Sayın Genel Başkan’a bu konularda bilgi sundum, kendisi de düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu tür görüşmelerin devamının ülkemizin birliği ve halkımızın birbiriyle kucaklaşması için bir fırsat olacağını bir kez daha gördük.

(İdam konusu görüşüldü mü sorusu üzerine) Hayır, bu konuları görüşmedik. Anayasa değişikliği konusunda partilerden birer arkadaş bir araya gelecek. Bunun için zaman başlamış durumda.

(Tehlike sürüyor mu sorusu üzerine) Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi, bu yapı darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırlı değil. Daha derinlere gidiyor. Çok daha büyük. Bunun için KHK’ları çıkarıyoruz ve muhtemel riskleri kontrol altına alıyoruz.

Yorumlar