Bahçeli: Bu millet, gerçek işbirlikçiliği senden öğrendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendi görüşünde olmayan herkesi suçladığını ve hain ilan ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bu millet, gerçek işbirlikçiliği senden öğrendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendi görüşünde olmayan herkesi suçladığını ve hain ilan ettiğini söyledi. Bahçeli, "Kim kendi görüşünü tasvip etmiyorsa, o mutlaka hain. Kim kendisine 'doğrusu şudur, bunu böyle yap' dediği zaman o zaman 'siz işbirlikçisiniz' diyor. Peki gerçek işbirlikçiliği senden öğrendi bu millet. PKK'yla BDP'yle işbirliği içerisinde değil misin? Oslo'ya İmralı'yla Kandil'le müzakare yapan sen değil misin? Niye bu milleti aldatıyorsun." diye sordu.

Devlet Bahçeli, partisince Ordu'nun Ünye ilçesinde partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 30 Mart seçimlerinde sadece belediye başkanı ve meclis üyelerinin seçilmeyeceğini, seçimin milletin kaderini belirleyecek sürecin başlangıcı olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Bazı araştırmacıların yaptıkları anketleri televizyonlarda yayınlamasını milli iradeye saygısızlık ve vatandaşların tercihlerinin inkar edilmesi anlamına geldiğini söyleyen Bahçeli, "Ne demek yani bu ülkede bir yanda AKP, bir yanda CHP. Olur mu? Pekala MHP nerededir? Onun da cevabı var. Artık burayı şereflendiren vatandaşlarım yüksek sesle söylüyorlar; 'Ne AKP ne CHP illa da MHP' diyorlar. O sebepten dolayı bu seçimlerde MHP vardır, olacaktır ve Allah'ın izniyle de kazanacaktır." diye konuştu.

Ülkeyi 11 yıldır tek başına AKP iktidarının yönettiğini hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "11 yıl tek başına iktidar olacaksınız, yasamada siz varsınız, yürütmede sizsiniz, medya ve basını denetiminize almışsınız, yandaş medya, yanaşma medya var. Baskı altına alınan medya var. Bunların hepsiyle her şeyi nasıl yaptığını, yalan veya farklı da olsa topluma tozpembe anlatabilecek bir imkana sahip olmuşsunuz. Arkasından anayasa değişiklikleriyle Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu kurdurmuşsunuz. Dolayısıyla yargıyı kuşatmış, bağımsız ve tarafsız yargı gittikçe siyasallaşmış sonuç itabariyle AKP'leştirilmiştir.
Böyle bir süreçte 'artık ben ben' diyerek tek adam olmaya soyunan ve güç alanını genişleterek, Türkiye'de ne idüğü henüz anlaşılmamış olan değişim ve dönüşümün altındaki gizli gerçekler sinsice uygulama konulmuştur. Türkiye'de ilkokullarda okuduğumuz, hala da okuyan çocuklarımızın andını niye kaldırırsınız? 'Türküm, doğruyum çalışkanım' demekten niye rahatsız oluyorsunuz. Ne desin bu çocuklarımız, 'hırsızım, soyguncuyum, çalarım mı desin?"

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına dediğine Bahçeli, "17 Aralık 2013 kara gün, 17 Aralık AKP'nin yüz karası olduğu gündür. Bu günü unutmamak lazımdır. Bu önemlidir, zaman içerisinde de bir toplumsal hastalık olarak yayılabilir. Aynen kanser gibi Allah muhafaza bir insan vücudunda görüldüğü andan itibaren gerekli tedbirler alınmazsa, vücudun her tarafına yayıldığını ve hayatın kaybolduğunu hep beraber görüyoruz. Allah kimseye yaşatmasın. Yolsuzluk ve rüşvet de bir sosyal ve toplumsal hastalıktır. Kangren ve kansere dönüştüğü anda toplumu çürütür, dolayısıyla devleti çökertir. Bunun mutlaka tedbirler alınarak önlenmesi lazımdır. Bunda gecikme olursa toplama çok büyük zarar verir. Toplumsal hareketlilik yavaş yavaş kımıldar. Yiyenlerle yemeyenlerin kavgası görülür." şeklinde konuştu.

Başbakan'ın kimin elinde belge bilgi varsa getirsin sonu nereye giderse gitsin yolsuzlukların üzerine gideceğim' diyebilmesi halinde iki kat daha uzayacağını söyleyen Bahçeli, "Ama bunu söyleyemiyorsun. Şimdi kalkmışsın herkesi suçluyorsun. Kim kendi görüşünü tasvip etmiyorsa, o mutlaka hain. Kim kendisine 'doğrusu şudur, bunu böyle yap' dediği zaman o zaman 'siz işbirlikçisiniz' diyor. Peki gerçek işbirlikçiliği senden öğrendi bu millet. PKK'yla BDP'yle işbirliği içerisinde değil misin? Oslo'ya İmralı'yla Kandil'le müzakare yapan sen değil misin? Niye bu milleti aldatıyorsun."

Devlet Bahçeli'ye konuşmasının ardından Ünyespor forması ve kaşkolu hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar