Bahçeli: Bir şahsın çatı aday olarak takdimi söz konusu olmamıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Köşk seçimleri için yaptığı tur kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e cumhurbaşkanlığı için adaylık teklif ettiği iddialarını değerlendirdi. Doğruluğunu kendisi...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Bir şahsın çatı aday olarak takdimi söz konusu olmamıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Köşk seçimleri için yaptığı tur kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e cumhurbaşkanlığı için adaylık teklif ettiği iddialarını değerlendirdi. Doğruluğunu kendisi dışında kimsenin söylemesinin doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, “Bizim de böyle bir görüşmemizde böyle bir şahsın çatı aday olarak takdimi söz konusu olmamıştır.” açıklamasını yaptı.

Devlet Bahçeli, Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bahçeli ve Türker basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde parti olarak devleti bugüne kadar yönetmiş cumhurbaşkanlarını ziyaret ettiklerini anlatan Devlet Bahçeli, “Ziyaret sürecimizi siyasi partileri ziyaretle sürdürmekteyiz. Bu ziyaret aşamasında şu an Demokratik Sol Parti'de bulunmaktayız. DSP, Türk siyasi hayatında önemli yeri olan, önemli hizmetler sunmuş olan ve belli bir gelenekten gelen bir siyasi kurum olarak bizim de her aşamada başvuruda bulunmamız gereken bir siyasi kurum olarak bu ziyaret düşünülmüştür. Ziyaretimizde Sayın Genel Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla beraber değerlendirmelerde bulunulmuştur. Çok verimli, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini kolaylaştıracak, Türkiye’yi bir siyasal krizden tartışmadan, bir kamplaşmadan uzak tutacak, kucaklayıcı bir çalışmanın önemli işaretleri ortaya konmuştur.” değerlendirmesini yaptı.

Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker ise Bahçeli’nin ziyaretinde MHP’nin Türkiye’nin bütünlüğünü kucaklayacak, bu konuda destek verecek, siyasi partilerin de benimseyeceği bir cumhurbaşkanı adayı arayışına ihtiyaç olduğunu belirttiklerini söyledi. DSP olarak böylesi bir deneyime sahip olduklarını kaydeden Türker, “Hatırlanacağı gibi 200 yılında Sayın Ahmet Necdet Sezer aday gösterilirken o tarihte Genel Başkanımız Başbakan merhum Bülent Ecevit bu yöntemi Sayın Genel Başkan ile birlikte koalisyon ortağı alarak gerçekleştirmişlerdi. O tarihte muhalefette olan Fazilet ve Doğru Yol Partilerinin de imzasını alarak aday göstermişlerdi.” diye konuştu.

"TÜRKİYE ŞU ANDA KUTUPLAŞMA NOKTASINA İTİLDİ"

Türkiye’nin şu anda kutuplaşma noktasına itildiğini anlatan Türker, “İktidar partisine oy vermeyenlerin ötekileştirildiği bir süreçte ve baskının arttığı bir süreçte, Türkiye’nin bütünlüğünü kucaklayacak ve Türkiye’nin bölünmesini önleyecek, Türkiye’nin bütünlüğü için ulusal bütünlüğünü sağlayacak bir cumhurbaşkanı arayışında biz her türlü atılacak adıma destek vereceğimizi belirttik. Bu konuda Türkiye’nin bütünlüğünü kucaklayan cumhurbaşkanı arayışının Sayın Genel Başkan tarafından sürdürülmesini destekleyeceğiz. Bizi bilgilendirdikleri takdirde bize düşeni söyleyeceğiz ve daha sonra biz de önerilerimizi söyleyip bu konuda Türkiye’nin kurtuluşunu sağlayan bu arayışların hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

'GÜL ADAY OLSUN' SORUSUNA BAHÇELİ'DEN KISA CEVAP

Bir gazetecinin, 'Köşk kaynaklarının gazetelere yansıyan Bahçeli’nin Köşk seçimleri için yaptığı tur kapsamında Gül'e ‘Cumhurbaşkanı adayımız olun’ iddiasının doğru olduğunu söylüyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bahçeli, “Doğruluğunu benim dışımda kimsenin söylemesi doğru olmaz. Bizim de böyle bir görüşmemizde, böyle bir şahsın çatı aday olarak takdimi söz konusu olmamıştır.” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar