Bahçeli: Başbakan'a kalsa bayrak indirmek normal, kaldırmak tahrik unsurudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli ve tarihi kabulleri eriyen ve silikleşen iktidar kadrolarının Türkiye ve Türk milletini felakete sürüklediğini söyledi. Bahçeli, "Aziz ecdadımız yumuşak huyludur, asildir, zekidir, çeviktir, sabırlıdır;...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan'a kalsa bayrak indirmek normal, kaldırmak tahrik unsurudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli ve tarihi kabulleri eriyen ve silikleşen iktidar kadrolarının Türkiye ve Türk milletini felakete sürüklediğini söyledi. Bahçeli, "Aziz ecdadımız yumuşak huyludur, asildir, zekidir, çeviktir, sabırlıdır; gelin görün ki şeref ve namus bildiği değerlerine el uzatanların elini kırmaktan, dil uzatanların dilini susturmaktan, göz koyanların gözünü karartmaktan da geri durmamıştır. Başbakan ve hükümetinde işte bu hasletler görülmemektedir. Başbakan’a kalsa bayrak indirmek normaldir, taşımak ise tahrik unsurudur. 'Türk' demek ırkçılık, 'milliyetçilik' demek faşistliktir. Kısaca milli ve manevi değerleri savunmak provokasyondur." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun genel merkezdeki 10. Dönem Sertifika Töreni’ne katıldı. Türkiye’nin şu an itibariyle başlıca sorununun değerleri olmayan bir yönetim anlayışının hâkimiyeti altında bulunması olduğunu belirten Bahçeli, "Milli ve manevi kıymet hükümleri tükenmiş iktidar partisinin Türk milletinde hayal kırıklığı yarattığı, değer ve amaçtan yoksun iptidai politikalarıyla kardeşliğimize zarar verdiği çok açıktır. Milli ahlaktan ve milli kimlikten mahrum AKP iktidarı Türkiye’nin itibarını sekteye uğratmakta, saygınlığı ve caydırıcılığıyla oynamaktadır. Biliyoruz ki, insanların bir arada uyum içinde yaşayabilmeleri için mutlaka ki, ortak ülkü ve değerler üzerinde ittifak sağlamaları gerekmektedir. Keza milletler de böyledir. Türk milleti ortak bir geçmişten gelen; dil, din gelenek ve görenek konusunda asırların şahitliğinde mutabakat sağlamış; sevinç ve tasada bir araya gelmiş muhteşem bir beşeri varlıktır." diye konuştu.

"Bizim geçmişimizde zalime, kanlı ve düşmanca niyetlere gerekli ders vardır; ama asla vatan, millet ve bayrak hasımlarına hoşgörü, sempati ve anlayış yoktur." diyen Bahçeli, "Aziz ecdadımız yumuşak huyludur, asildir, zekidir, çeviktir, sabırlıdır; gelin görün ki şeref ve namus bildiği değerlerine el uzatanların elini kırmaktan, dil uzatanların dilini susturmaktan, göz koyanların gözünü karartmaktan da geri durmamıştır. Başbakan ve hükümetinde işte bu hasletler görülmemektedir. Başbakan’a kalsa bayrak indirmek normaldir, taşımak ise tahrik unsurudur. Türk demek ırkçılık, milliyetçilik demek faşistliktir. Kısaca milli ve manevi değerleri savunmak provokasyondur. Milli ve tarihi kabulleri eriyen ve silikleşen iktidar kadroları Türkiye ve Türk milletini felakete sürüklemektedir. AKP siyaseti baştan ayağa sorunlu ve hastalıklıdır. Hükümetin iç ve dış politikası iflas etmiştir. Uğruna nice faninin feda olduğu vatan topraklarımız üzerinde şeref ve bağımsızlığımızın sembolü bayrak çekildiği gönderden indirilmektedir. Sınırlarımızın dibinde terör örgütleri devlet kurmak için kan ve ölüm yatırımı yapmaktadır. Fakat hükümet korkak, sinmiş ve acizdir." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN IŞİD’E TERÖRİST BİLE DİYEMEMİŞTİR"

IŞİD terörünün, Musul Başkonsolosluğunu basarak diplomatlar dahil olmak üzere 49 vatandaşı rehin aldığını kaydeden Bahçeli, “Fakat Başbakan hala muhalefete laf yetiştirmekle meşguldür. IŞİD militanları ekmeğini kazanmak için direksiyon çeviren tır şoförlerimizi fidye maksadıyla kaçırmakta ve alı koymaktadır; ne var ki Başbakan hala yalanlarına devam etmekte, meseleyi sulandırmaktadır. Sorarım sizlere, Musul’daki diplomatik misyonumuzun basılması Türk topraklarına tecavüz etmek değil midir? Vatandaşlarımızın silah zoruyla ve tehditle özgürlüklerini gasp etmek Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret değil midir? Bunlar oluyorken, Başbakan IŞİD’e en küçük tepki göstermemiş, gösterememiştir. IŞİD’i eleştiren bir tek sözü henüz duyulmuş değildir. Dahası IŞİD’e terörist bile diyememiştir. Çünkü Başbakan’ı sakladığı, gizlediği ve söyleyemediği karanlık ilişkileri esir almış, ağzını ve bahtını kapatmıştır.” Açıklamasında bulundu.

"BAYRAĞIMIZ TARTIŞILIRSA VARLIĞIMIZ ORTADAN KALKACAKTIR"

Başbakan’ın IŞİD tehdidine dudak büküp sulandırmaya çalışmasının Türk milletinin jeopolitik angajmanlarına tamamen ters olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Türkmenlerin katledilmesine duyarsız kalması, Türkmen yurtlarının işgaline atalet içinde bakması Türk milletinin bin yıllık siyasetine aykırıdır.Komşu coğrafyaların bölünüp parçalanmasına destek vermek, değilse bile seyirci kalmak Ankara’nın güvenliğini riske ve belirsizliğe sokacaktır. Bunu bedeli de biliniz ki çok vahim olacaktır. Hele hele Başbakan’ın terör örgütleriyle düşüp kalkması, bölücü ve yıkıcı teröristlerle mücadelede ayak sürümesi Türk devlet geleneğini hiçe saymaktır. Bu şartlar altında, yeni Türkiye masalı okuyan Başbakan ve hükümeti milli ahlak ve fıtrattan yoksun olduğu için tehlikenin azametini görememekte, anlayamamaktadır. Eğer bu döngü devam eder, Başbakan bayrak indirenlere sergilediği yabancı ve gayri milli bakışı sürdürür, Irak ve Suriye’nin terör örgütleri tarafından istilasına kayıtsız kalırsa, biliniz ki, Türk vatanı jeopolitik açmazdan dolayı mahv olacaktır.Bu kaçınılmaz akıbeti değiştirecek bir tek olumlu örneğe tarih henüz şahitlik etmemiştir. İnsanlığın geçmişi, tarihin çöplüğü riskleri öngörememiş yöneticilerin ve devletlerin enkazı ile doludur.Herkesi bir kez daha uyarıyorum; coğrafyamız tartışılırsa, milletimiz; milletimiz tartışılırsa devletimiz; devletimiz tartışılarsa bayrağımız ve bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır.”

"BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İÇİN HER YOL VE YÖNTEMİ DENEMEKTEDİR"

Kabaran eşitsizliklerin, artan hukuksuzlukların, kişi hak ve hürriyetlerine karşı gösterilen ilgisizliklerin büyük ve kontrolsüz yıkımların habercisi niteliğinde olduğunu anlatan Bahçeli, “Fakat Başbakan Erdoğan kendi derdine düşmüştür.Rüşvet ve yolsuzluk sarmalından yakayı kurtarmanın telaşındadır. Bölücülükle uzlaşma, teröristlerle kucaklaşma emelindedir. Bunlar yetmiyormuş gibi, Cumhurbaşkanı adayı olmak için her yol ve yöntemi denemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, geride kalan kırk beş yılın birikimi ve kadroları ile Türkiye’mizin yönetimine, Türk milletinin onurlu geleceğine taliptir.Ve AKP oyununu bozacak, Recep Tayyip Erdoğan komplosunu etkisiz kılacak yegâne iradedir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar